Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stark offensiv – men Roma bjuder på en hel del chanser

Foto: BILDBYRÅN

Menyn är ovanligt bra för en onsdag. Ligacupen, allsvenskan, Serie A och hockeyallsvenskan höjer spelintresset. 

Tänk på att det oftast blir fler mål i slutet än i början av en serie. Och det kan bli gott om fullträffar mellan Häcken–Elfsborg och Sirius–Hammarby.

AIK-IFK Göteborg 1

Efter derbyförlusten mot Hammarby minskade guldchansen rejält för AIK. Segern över Häcken näst senast var turlig efter billig straff. Tarik Elyounoussi är tillgänglig efter avstängning. IFK Göteborg behöver poäng för att vara med i medaljstriden. Utgångsetta.

Häcken–Elfsborg 1

Efter en svag första halvlek tog Häcken över efter saftdrickat i Kalmar och var närmast att avgöra. Erik Friberg är avstängd i dag. Elfsborg gjorde en bra insats mot Malmö den klara förlusten till trots. Den tidigare förstemålvakten Kevin Stuhr Ellegaard tränar inte länge med laget. Häcken jagar medalj och har god segerchans.

Sirius–Hammarby 2

Hammarby fick tillbaka Nikola Djurdjic och Alexander Kacaniklic mot AIK och tack vare segern är Bajen i allra högsta grad med och kämpar om medaljerna. Sirius har fått tillbaka spelare men sparar på krafterna inför mötet mot Sundsvall till helgen? Tvåa. 

Roma–Atalanta 1

Perotti, Zappacosta och Cetin saknas i Roma. Avgörandet mot Bologna kom på stopptid trots att Gianluca Mancini (avstängd nu) var utvisad. Defensiven är inte att lita på, men Roma tippas på hemmaplan. Över 2,5 mål är ett tänkbart spel.

Brighton–Aston Villa 1

Brighton kunde lika gärna haft dubbla triumfer. Segern tappades på stopptid mot Burnley. I helgen var man det bättre laget i Newcastle och man var ytterst nära att avgöra. Aston Villa förlorade trots 2–1 och spel med en man mer mot Arsenal efter sent insläppta mål. Hur är det med självförtroendet? Etta.

Fiorentina–Sampdoria 1

Fiorentina jagar säsongens första seger och har god chans att ta den. Senast tappades 2-0 till 2-2 under de avslutande minuterna. Tungt! Sampdoria kommer till spel utan Maroni, Ferrari och Seculin. Det borde lossna för Fiorentina inom kort.

Genoa–Bologna X

Genoa har tappat efter en bra start. Sturaro saknas, i övrigt ser det bra ut och hemmalaget mönstrar starkt lag. Bologna tappade en poäng i slutsekunderna mot Roma. Danilo och Dijks kan troligen inte medverka. Öppen match. Avstå spel.

Inter–Lazio 1

Inter har inlett säsongen mycket övertygande och kanske kan utmana Juventus om guldet. Lazio vilade spelare mot Cluj i Europa League men mönstrade bättre lag mot Parma. Lagen kommer till spel med ordinarie lag. Inter är befogad favorit hemma.

BANKEN

Fiorentina–Sampdoria 1

Fiorentina jagar säsongens första seger och har god chans att ta den. Senast tappades 2-0 till 2-2 under de avslutande minuterna. Tungt! Sampdoria kommer till spel utan Maroni, Ferrari och Seculin. Det borde lossna för Fiorentina inom kort.