Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stabilt Luleå har bra skrällchans på Hovet

Foto: BILDBYRÅN

SHL dominerar kvällens spelutbud och det finns några intressanta spel.

Djurgården var svagt mot Skellefteå i tisdags och ser ut att ha en bra bit till formen. Saknar flera spelare igen och ett formstarkt Luleå kan skrälla på Hovet.

Färjestad gjorde hela sex mål på Frölunda i tisdags. Segerchansen ska vara stor mot ett bortasvagt Brynäs och 1,77 på ettan är taget.

Det är sju matcher i EM-kvalet och det ser rejält favoritbetonat ut. Sju hemmasegrar?

Djurgården–Luleå 2

Djurgården saknade flera spelare, bland annat Patrik Berglund, mot Skellefteå och hade tur som fick med sig 3–3. Högström och Hedman avstängda igen. Luleå får ev. tillbaka viktige Gustafsson.

Färjestad–Brynäs 1

Färjestad har brutit kontraktet med stjärnvärvningen Ville Leskinen. FBK imponerade mot Frölunda i CHL där man tidigt gick fram till 5–0. Brynäs har varit allt annat än bra på bortais. Stark etta.

Frölunda–Örebro 2

Frölunda åkte på tung förlust i CHL och Lundqvist, Sundström och Gormley utgick skadade. Vill det sig illa saknas alla tre i kväll. Örebro har vunnit nio av tio senaste. Oddset på tvåan är högt...

HV71–Rögle 1

HV71 har tuff konkurrens och har lånat ut backen Christoffer Persson till TPS Åbo. Rögle föll tungt mot bottenlaget LHC och formen kan vara på väg ned. Bertov och Curran är troligen åter.

Linköping–Leksand X

Uppåt i LHC efter två raka segrar. Joe Whitney är tillbaka i träning och har liten chans att spela i kväll. Även Leksand har två raka segrar. Ahnelöv är tillbaka och LIF så gott som ordinarie.

Malmö–Oskarshamn 1

Malmö saknar fortsatt Konstantin Komarek – i övrigt ordinarie. Har varit mycket ojämnt i prestationerna senaste matcherna. Oskarshamn har nedåtgående trend och har svagt bortafacit.

Skellefteå–Växjö 1

Skellefteå fick bara 3–3 mot Djurgården men sett till spel och chanser borde det blivit klar seger. Växjö letar efter formen och gör sällan två bra insatser i rad. Har värvat mv Erik Källgren. Trolig etta.

England–Montenegro 1

England har haft interna stridigheter (Sterling har fått lämna truppen). Henderson är avstängd. Vill gärna säkra gruppsegern inför hemmafansen. Ett svagt Montenegro ska vara en munsbit.