Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Segerdags för Sevilla – ettan klart spelvärd

Foto: MARCELO DEL POZO / BILDBYRÅN

Trendbrott för en spansk favorit och en svår väg framåt för Malmö FF.

■■ Nästan samtliga lag har någonting att spela för med två omgångar kvar att spela av gruppspelet i Champions League. Malmö är ett av få lag som kan släppa gruppspelet helt och hållet för att fokusera på guldstriden i allsvenskan. 

Även om man skulle vinna kvällens match mot Zenit så krävs det att man plockar fem mål i inbördesmatchen mot Zenit vilket inte är realistiskt.

• • •

■■ När det kommer till dagens bästa spel har jag plockat fram Sevilla. Det är ett lag som marknaden underskattat i nästan varje omgång och varje omgång har man hittat ett sätt att inte vinna sina matcher. Med tre kryss och en förlust ligger Sevilla sist i gruppen. Det krävs en seger i kväll för att ha en möjlighet till avancemang.

• • •

På Bomben tror jag att vi får se en ganska lugn och målsnål tillställning i Malmös match. För hemmalaget handlar det snarare om att reservera sina krafter till guldstriden än att jaga fem mål för att nå Europa League. 

Även Chelsea mot Juventus saknar förutsättningar för att bli något målfyrverkeri. 

Barcelona är jag mer osäker på som lag. Nu med Xavi som tränare kommer det att bli ett större fokus på bollinnehavet men formen är tveksam hos hemmalaget, framför allt defensivt.

Det ska nämnas att det ligger nästan en halvmiljon extra i potten på kvällens Bomben.


Matchlistan

Dynamo Kiev – Bayern München 2

Bayern har redan säkrat gruppsegern och har hela tio spelare borta inför det här mötet. Vi kommer att få se en del nya namn i gästernas startelva. Kiev behöver gå för segern. Avslag på tvåan.


Villarreal – Manchester United 2

Det blir spännande att se om Solskjaers avsked ger någon direkt effekt. Carrick har tagit över som tillfällig tränare för United.  Moreno saknas för Villarreal. United har Varane och Pogba skadade.


Barcelona – Benfica 1

Barcelona har inte råd att förlora den här matchen om man vill gå vidare från gruppen. Tunga namn som Busquets, Pedri och Fati är tveksamma till spel. Barcelona har varit väldigt ojämna i år...


Chelsea – Juventus 1

Redan på förhand kändes det helt givet att dessa två lag skulle slåss om gruppsegern. Juventus har sett bättre ut tre senaste matcherna men man saknar flera spelare. Lutar åt Chelsea.


Lille – Salzburg 1

Lille har två spelare avstängda och sex spelare på skadelistan. Andre, Renato Sanches och Ikone hade varit givna i startelvan. Gästerna saknar Vallci, Okoh och Junozovic. Helt öppet på förhand.


Malmö FF – Zenit 2

Med målskillnaden som Malmö har befinner man sig i ett hopplöst läge i gruppspelet. Allt fokus ligger på guldstriden just nu. Zenit kan med en poäng säkra tredjeplatsen. Iskall tvåa.


Sevilla – Wolfsburg 1

Sevilla står utan en seger efter fyra omgångar och ligger sist i gruppen. Sett till spelet är det helt otroligt egentligen. Hemmalaget måste gå för segern. Wolfsburg har en handfull spelare borta.


Young Boys – Atalanta 2

Atalanta har fått igång offensiven på allvar senaste matcherna. I helgen gjorde man hela fem mål mot Spezia i ligan. Young Boys har hela åtta spelare borta till det här mötet. Tvåan plockas!


Dagens bästa spel

Sevilla – Wolfsburg 1

Odds: 1,77

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Sevilla – Wolfsburg 1

Odds: 1,77

2. Young Boys – Atalanta över 2,5 mål

Odds: 1,52

3. Dynamo Kiev – Bayern München Dynamo Kiev +2 HCP.

Odds: 1,79

Trippelodds: 4,81

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 1

A. Malmö FF – Zenit

0, 1 – 0, 2, 3

B. Chelsea – Juventus

0, 2, 3 – 0, 1

C. Barcelona – Benfica

0, 2, 4 – 1, 3

216 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här