Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saiks tuffa schema ger Oskarshamn skrälläge

Foto: BILDBYRÅN

Full omgång i SHL i kväll och jag tror mycket på HV71 hemma mot Djurgården. Jönköpingslaget har toppform och har en skadefri trupp. Möter ett Dif som spelade CHL-match i tisdags och fortfarande dras med skador på viktiga spelare.

I Oskarshamn kan det vara lite skrälläge för hemmalaget mot ett tufft matchande Skellefteå som åkt på flera raka nederlag.

Frölunda–Leksand 1

Frölunda hade en rejäl urladdning mot Färjestad i CHL i tisdags. Joel Lundqvist spelade trots skadeproblem och är säkert med här också. Leksand svagt senast. Saknar fortsatt David Rundqvist.

HV71–Djurgården 1

HV71 spelar med stort självförtroende för dagen. Får tillbaka Christian Sandberg och är då ordinarie. Djurgården saknar troligen Josefsson, Strandberg och Haga. Har kortare vila. Stark etta!

Luleå–Brynäs X

Luleå har spelat väldigt många matcher på kort tid och även om formen är på topp kan det när som helst komma en svagare prestation. Brynäs får klara sig utan Niclas Andersén. Lågt odds på ettan.

Malmö–Växjö 2

Malmö får klara sig utan målvakten Alsenfelt igen. Komarek tillbaka i träning men inte redo för match. Växjö är inne i en mycket bra trend och är på väg att lyfta i tabellen. Får tipset i öppen match.

Örebro–Linköping 1

Örebro leder serien och är nog tillräckligt bra för att vara med i toppskiktet hela vägen. Linköping är i bra form men har haft osannolikt bra utdelning i power play senaste matcherna. Får sviten bruten?

Oskarshamn–Skellefteå 1

Oskarshamn är tillbaka på hemmais efter tre raka bortamatcher. Får troligen tillbaka Filip Sveningsson och Robin Söderqvist. Saik är inne i tung period och spelschemat är tufft. Lite skrälläge.

Rögle–Färjestad 1

Rögle har haft otur med skador och saknar Sjögren, Schira och Everberg. Brithén gör eventuellt comeback. Färjestad åkte på tung smäll mot Frölunda i tisdags. Orkar man resa sig?

Antwerpen–Gent 2

Antwerpen har lysande hemmafacit och besegrade serieledande Club Brugge senast. Har tunga avbräck i skadade Defour och avstängde Lamkel Zé. Gent det bättre laget och visar toppform.