Rör dem inte till det oddset

Foto: OLLE SPORRONG

Stornationerna stjäl rubrikerna när VM-kvalet går in i sin slutfas. 

Det är upplagt för en direkt final mellan Spanien och Sverige i den sista kvalomgången. 

Vi har plockat fram tre starka favoriter som utgör dagens trippel. 

Bomben har 400 000 kr extra i potten ikväll!

■ När det kommer till landslagsfotbollen är ofta det enkla svaret det rätta. Vi får inte se skrällar och överraskningar i samma utsträckning, framför allt inte i kvalspelen. Med två omgångar kvar att spela i grupperna blir matcherna för de mindre nationerna mer av en träningsmatch än en tävlingsmatch vilket är något att ha med sig in till uppehållet.

■ Både Sverige och Spanien behöver vinna sina matcher för att vara säkra på att chansen till förstaplatsen lever vidare inför den sista omgången då lagen ställs mot varandra. Mot Georgien och Grekland tror jag inte att det ska bli några större problem. Det är matcher man på förhand tänker att lagen ska vinna nio av tio gånger även om oddssiffrorna säger annat. Grekland åkte på några avstängningar i matchen mot Sverige senast vilket kan visa sig kostsamt nu.

■ Portugal är ett annat lag jag vill lyfta fram bland kvällens matcher. Gästerna har kanske världens bästa landslag just nu sett till spelarmaterialet. Enda svagheten finns egentligen på mittfältet där man fortfarande inte hittat rätt med balansen. Med spelare som Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Diogo Jota och Joao Felix i offensiven har Irland en tuff uppgift framför sig.

■ Letar man efter skrällar eller vill få upp oddsen på kupongen vill jag passa på att varna för både Luxemburg och Island. Island har ett lag som kan mäta sig med Rumänien. Det räcker med att rumänerna har en dålig dag så har Island vad som krävs för att vinna tillställningen. I Luxemburgs match håller jag gästerna som det bättre laget sett till truppen.

■ Jag vill också passa på att upplysa att det ligger 400 000 kr extra i potten på kvällens Bomben-kupong vilket höjer spelvärdet enormt!

Matchlistan

Armenien – Nordmakedonien 1

Grupp J är ett getingbo med fyra lag som slåss om andraplatsen bakom Tyskland. Armenien har gått segerlösa i sju raka matcher inför kvällens möte. För mig är det två helt jämna lag - öppet.

Azerbajdzjan – Luxemburg 2

Sebastian Thill har gjort väsen av sig i Champions League med Sheriff på slutet. Han är en nyckelspelare för Luxemburg som behöver prestera om det ska bli några poäng. Spelvärd tvåa!

Georgien – Sverige 2

Både Lindelöf och Ibrahimovic är tillbaka i laget för Sverige. För Sveriges del är det bara seger som gäller om man vill att chansen till förstaplatsen ska leva vidare. Georgien har inte imponerat.

Ryssland – Cypern 1

Ryssland vann enkelt när lagen möttes i Cypern. Ryssarna toppar sin grupp och har ett guldläge att gå vidare som gruppetta om man vinner i kväll. Cypern har inte vunnit borta på över två år...

Grekland – Spanien 2

Grekland skrällde hemma mot Sverige och visade upp ett kontringsspel som kan ställa till med problem för Spanien. Spanien såg riktigt vassa ut förra samlingen och ska vara klar favorit här.

Irland – Portugal 2

Irland var ytterst nära att få med sig poäng från bortamötet mot Portugal. Portugal vände och vann på tilläggstid. Irland har en uppåtgående formkurva men frågan är om man räcker till ikväll.

Rumänien – Island 2

Nyckelmatch för bägge nationerna i gruppen. Island måste vinna om hoppet om VM ska leva vidare, kryss räcker inte. Rumänien har varit väldigt ojämna och till 1,60 rör jag inte hemmasegern.

Slovakien – Slovenien 1

När lagen möttes tidigare i kvalet blev det 1-1 vilket också var ett rättvist resultat sett till matchbilden. Slovakien har mer bredd och en stabilare defensiv att luta sig mot. Ettan får utgångstipset.

Trippeln

1. Georgien – Sverige 2

Odds: 1,45

2. Grekland – Spanien 2

Odds: 1,43

3. Irland – Portugal 2

Odds: 1,33

Trippelodds: 2,75

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Bomben 1

A. Georgien – Sverige

0, 1 – 1, 2, 3

B. Grekland – Spanien

0, 2 – 0, 3

C. Irland – Portugal

0, 1 – 1, 2, 3

144 rader, spelstopp 17.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här