Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Passande uppgift för Chelsea i cupreturen

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN

Inter går mot nya triumfer i Italien. 

Chelsea har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför kvällens cupmatch.

■■ Rent sportsligt står vi inför en fantastisk onsdag med ett El Clásico, stormötet mellan Inter mot Juventus och en dramatisk tillställning i den engelska ligacupen. Chelsea skaffade sig ett utmärkt utgångsläge då man vann första mötet på hemmaplan komfortabelt med 2–0.

• • •

■■ Afrikanska mästerskapen befinner sig i slutet av den första omgången och hittills har det blivit historiskt lite mål. Åtta av nio matcher har gått under 1,5 mål. De varma temperaturerna och det torra gräset har gjort matcherna väldigt tempofattiga. Presspelet är näst intill obefintligt vilket gjort mästerskapet mer ovisst och öppet än man förväntat sig.

■■ Dagens bästa spel hämtar jag från stormötet i Italien mellan Inter och Juventus. Inter har chansen att bärga ännu en titel mot ett skadedrabbat Juventus. Chiesa tvingades kliva av skadad från mötet mot Roma senast. Gästerna har flera tunga avbräck och spelmässigt har man inte levt upp till de högt ställda förväntningarna. Inter är välorganiserat med en tydlig anfallsidé som burit laget genom säsongen till en förstaplats i ligan. 

Oddset 1,72 på ettan tycker jag är tio punkter för högt baserat på hur lagen presterat.

■■ På Bomben talar mycket för målsnåla tillställningar i både Italien och England. Inter och Chelsea är två lag som normalt sett släpper till väldigt lite mål. Däremot tror jag att det kan rinna iväg i El Clásico och väljer att chansa med lite högre målsiffror.


Matchlistan

Atalanta – Venezia 1

Atalanta roterade på flera positioner i vinsten mot Udinese i veckan. Trots en del avbräck kan vi räkna med en stark elva från hemmalaget. Venezia såg otroligt bleka ut i matchen mot Milan.


Ekvatorial Guinea – Elfenbenskusten 2

Ekvatorial Guinea har imponerat i kvalspelet och slog faktiskt Tunisien på hemmaplan med 1-0. Elfbenskusten är det bättre laget men det här är ingen given seger som många experter tror.


Barcelona – Real Madrid 2

Barcelona har blivit bättre på skapa målchanser sedan Xavi tog över som tränare men defensiven är fortsatt ett frågetecken. Real fick tillbaka Modric från skada senast. Lågt odds på tvåan.


West Ham – Norwich 1

Hemmalaget saknar Benrahma, Cresswell, Ogbonna och Zouma. Gästerna har hela sju spelare borta inför mötet. Norwich har släppt in åtta mål på sina två senaste ligamatcher. Lutar åt ettan.


Crewe – Charlton 2

Det blev uttåg ur cupen för Charlton. Man valde att mönstra en ganska stark elva vilket kan visa sig kostsamt i det här mötet. Crewe sliter med defensiven med 43 insläppta mål på 24 matcher.


Tottenham – Chelsea 2

Stormöte i ligacupen mellan två lag som jagar formen. Chelsea vann det första mötet med 2–0 och kan nu spela på sin ledning. Tottenham saknar viktige Son som är skadad. Oddset på tvåan gillas.


Inter – Juventus 1

Juventus ska vara glada att man fick med sig segern mot Roma för spelet imponerade inte. Chiesa fick kliva av skadad och Bonucci saknas sedan tidigare. Inter ser väldigt stabila ut, etta.


Dagens bästa spel

Inter – Juventus 1

Odds: 1,78


Bomben 2

A. Barcelona – Real Madrid

1,2 – 2, 3, 4

B. Inter – Juventus

1, 3 – 0, 1

C. Tottenham – Chelsea

0, 2, 3 – 0, 2, 4

216 rader, spelstopp 19.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här