Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Österrike och Israel bjuder på ny målfest

Foto: AMMAR AWAD / BILDBYRÅN

Mållinor och handicap-spel blir vårat vapen mot ett sömnigt utbud. Ny uppställning ger skäl för spel i VM-kvalet!

Fredagens matcher består främst av VM-kval och hockeyallsvenskan. I VM-kvalet är det Italien mot Schweiz som står för dramatiken. Det är en direkt final om vilken nation som tar förstaplatsen i gruppen. För Italien skulle kryss inte vara ett dåligt resultat då man har målskillnaden på sin sida.

I övrigt kan vi konstatera att det är ganska ensidiga tillställningar där man snarare får fokusera på handicap-spel och mållinor än 1X2. Dagens bästa spel plockas från Österrike mot Israel där Österrike förväntas ställa upp med en mer offensiv uppställning. Israels svagheter ligger defensivt men med Zahavi på planen har man alltid ett hot framåt.

Dagens Bomben är svårlöst med ett ojämnt AIK i match A mot ett formsvagt Karlskoga. Match B innehåller två offensiva lag där jag tror att det kan smälla till rejält. Både Mora och Björklöven trivs med ett högt presspel. Höga målsiffror bidrar till fin utdelning. I sista matchen är det svårt att se något annat än ännu en HV71-seger.

DAGENS BÄSTA SPEL

Österrike – Israel över 2,5 mål i matchen

Odds: 1,65

ANNONS: Lämna in expertens spel här 

• • •

TRIPPELN

1. Österrike – Israel, över 2,5 mål i matchen.

Odds: 1,65

2. Mora – Björklöven, över 5,5 mål i matchen.

Odds: 1,57

3. Andorra – Polen, Polen med handicap -2,5

Odds: 1,72

Trippelodds: 4,45

ANNONS: Lämna in expertens trippel här 

• • •

TIPS TILL FREDAGENS HETASTE MATCHER

Moldavien – Skottland 2

Skottland jagar sin femte raka seger i kvalet. Målskyttet har varit problematiskt för Skottland och kan påverka även här. När lagen möttes i Skottland slutade det 1-0 till skottarna.


Andorra – Polen 2

Med både Lewandowski och Milik i laget kan vi utgå från att Polen jagar mål. Efter insatsen mot Albanien har laget med all säkerhet slipat på anfallsspelet. Blicka mot hcp-linor i Polens riktning.


Österrike – Israel 1

I den här typen av matcher brukar Alaba ta en mer central roll i laget. Österrike saknar den gänglige anfallaren Kalajdzic. Österrike går in till mötet med svag form och behöver vinna, avslag...


Danmark – Färöarna 1

Man får väl ändå kalla det här för ett derby även om matchen säkerligen betyder mer för Färöarna än Danmark. Danskarna vann relativt enkelt när lagen möttes tidigare i kvalspelet, bank!


England – Albanien 1

Det har riktats en del kritik mot England efter matchen mot Ungern. Nu har man del problem på backsidan med flera skador, men mot ett lag som Albanien är det mest anfallsspel som gäller. Fin etta!


Ungern – San Marino 1

Ungern gjorde sin bästa match på väldigt länge när man plockade poäng mot England förra omgången. Precis som oddsen föreslår förväntas det här bli en enkel seger för hemmanationen.


Italien – Schweiz 1

Mest noterbara från Italiens trupp är att Immobile saknas. Verratti är inte heller med den här samlingen. Det är helt jämnt i gruppen där Italien leder på bättre målskillnad just nu, utgångsetta.


Nordirland – Litauen 1

Litauen skrällde och vann mot just Bulgarien som Nordirland förlorade mot i sin senaste match. Nordirland är ett bättre lag lag på hemmaplan sett till kvalitén i truppen. Iskallt odds på ettan.

• • •

BOMBEN 2

A. Karlskoga – AIK

1, 3, 5 – 2, 4

B. Mora – Björklöven

2, 4, 5 – 3, 4, 6

C. Västervik – HV71

1, 3 – 3, 5

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens spel här