Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Offensiven är sylvass – överspelet är givet

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Ny målfest när Oskarshamn tar emot Frölunda på hemmais. Oskarshamn är ett av SHL:s roligaste lag att titta på den här säsongen.

■■ Det är minst sagt bristfälligt utbud av fotbollsmatcher under tisdagen men istället bjuder SHL på full omgång med flera högintressanta matcher. Jag har tittat närmare på mötet mellan Oskarshamn och Frölunda.

Oskarshamn är ett av SHL:s roligaste lag att titta på. När flera lag gått till en mer defensiv mentalitet öser Oskarshamn på och med stjärnor som Smejkal, Karlkvist och Soumela är det mer eller mindre målgaranti när Oskarshamn spelar. Laget har gjort elva mål framåt i sina två senaste matcher mot Örebro och Växjö. Det är framför allt i kontringsspelet och i powerplay som Oskarshamn skördar sina framgångar. Defensiven är inte lika stabil och man är väldigt beroende av sitt målvaktsspel för att vinna matcher.

Frölunda ligger fyra i tabellen men formen är inte den bästa. Laget har förlorat tre av sina fyra senaste matcher i SHL. Deras målskillnad är 105–105 vilket är talande för deras säsong. Trots en profilstark trupp har man inte fått spelet att lyfta. Deras powerplay och boxplay har fått utstå kritik under säsongen.

Lagen har redan mötts två gånger den här säsongen och det blev nio mål i båda matcherna. Jag tror att vi kan få se en ny fartfylld tillställning med ett formstarkt Oskarshamn som vill framåt. 

Över 5,5 mål i matchen spelas till oddset 1,82.

• • •

■■ På Bomben streckar vi höga målsiffror för både Oskarshamn och Frölunda. Rögle mot Leksand känns mer tillknäppt och även om jag håller Rögle som favorit så är det en öppen match på förhand. Färjestad tog revansch för den svaga insatsen mot Malmö genom att besegra Frölunda förra omgången. Nu ska man försöka bygga vidare på det genom att vinna mot ett mediokert LHC.


Matchlistan

Brynäs – Skellefteå 2

Brynäs vann det viktiga bottenmötet mot Malmö förra omgången. Spelmässigt har man inte nått upp i Skellefteås nivå. Gästerna radar upp segrar. Skellefteå lockar till fina 1,81.


HV71 – Timrå 2

Timrå har fått igång målskyttet senaste matcherna. Laget kommer från tre raka segrar och har förstärkt truppen ytterligare. HV71 övertygar inte defensivt. Tvåan får utgångstipset här.


Linköping – Färjestad 2

Linköping ligger tia i tabellen men målvakten Högberg har räddat laget vid ett flertal tillfällen. Spelmässigt finns det mycket att jobba på. FBK har mer spets i truppen och får också tipset till 2,37.


Malmö – Luleå 2

Malmö befinner sig i en situation där man behöver vinna varje match för att undvika kvalspel. Luleå tycks precis ha fått upp farten efter en direkt svag första halva av säsongen. Tvåan rekas!


Oskarshamn – Frölunda 1

Oskarshamn har producerat elva mål framåt i sina två senaste matcher. Soumela och Karlkvist fortsätter att ösa in poäng. Frölunda behöver matcha Oskarshamn offensiv för att nå poäng.


Rögle – Leksand 1

Rögle har både Zaar och Lesund på skadelistan. Laget ska försöka att undvika sin tredje raka förlust när Leksand kommer på besök. Gästerna har sina styrkor i defensiven. Målsnålt?


Växjö – Örebro 1

Växjö upplever en formsvacka just nu med tre sämre insatser mot beskedligt motstånd. Örebro kommer från en stark insats borta mot Leksand förra omgången. Svagt odds på Växjö-segern.


Newcastle – Southampton 1

Newcastle har 1-0 att gå på från det första mötet. Saints matchade bästa laget i det första mötet och det är troligt att vi får se en liknande elva i kvällens möte. Lågt odds på Newcastle - avslag.


Dagens bästa spel

Oskarshamn – Frölunda: Över 5,5 mål.

Odds: 1,82

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Bomben 1

A. Rögle – Leksand

1, 2, 4 – 0, 2, 3

B. Oskarshamn – Frölunda

4, 6, 7 – 4, 6

C. Linköping – Färjestad

0, 2 – 3, 5

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här