Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyckelmatch för Wales med oväntat mycket mål

Foto: BILDBYRÅN

Torsdagen bjuder på viktiga EM-kvalmatcher och mycket tyder på att kvällen går i favoriternas tecken.

Kroatien har varit svårt att få igång efter silvret i VM förra året. Har trots det ett bra läge att gå till EM och vill fixa ett bättre inbördes resultat mot Ungern efter 1–2 i bortamötet. Inför ett fullsatt Poljudstadion i Split tror jag att man vinner med ett par mål. –1,5 klart spelvärt till 2,10.

I Trnava står mycket på spel mellan Slovakien och Wales. Hemmalaget har skyhögt målsnitt och mot ett Wales som är i stort poängbehov kan det bli oväntat målrikt. Över två mål (asian line) till 1,86 givet spel för mig.

Luleå–Brynäs 1

Luleå vilade Gustafsson, Sondell och Olausson i tisdagens CHL-match men samtliga kan vara tillbaka i kväll. Plockar man bort Brynäs förstafemma ska man vara det starkare laget. Etta.

Nederländerna–Nordirland 1

Nederländerna saknar anfallaren Bergwijn men är i övrigt ordinarie. Passerar Nordirland om det blir seger i kväll. Nordirland saknar viktige ytterbacken Jamal Lewis. Given etta.

Kroatien–Ungern 1

Kroatien har inte övertygat i kvalet men är nära EM om det blir seger i kväll. Saknar bl a vasse anfallaren Kramaric. Ungern får bl a klara sig utan avstängde backen Baráth. Kroatien visar klassen?

Slovakien–Wales 1

Slovakien försvarade sig bra mot Ungern och profiterade på vassa omställningar. Nu blir troligen matchbilden en helt annan. För Wales är det bara seger som gäller. Oväntat målrikt?

Lettland–Polen 2

Lettland är i uselt skick och är poänglöst efter fem matcher. Har endast lyckats göra ett mål. Polen toppar gruppen trots bara en poäng på två senaste. Saknar bl a mv Fabianski men täckning finns. 

Nordmakedonien–Slovenien 2

Nordmakedonien gör det bra efter förutsättningarna och har fortsatt liten chans att ta sig till EM. Får tillbaka viktige Ristovski men nyckelspelaren Bardhi är skadad. Slovenien har toppform!

Österrike–Israel 1

Österrike inledde med raka förluster men har tagit tio poäng på fyra senaste och är i allra högsta grad med och slåss om en EM-plats. Israel räcker sällan till på bortaplan. Mycket trolig etta.

Ryssland–Skottland 1

Ryssland har tre raka uddamålssegrar och det är en styrka att vinna trots att spelet hackar. Saknar viktiga spelare i Miranchuk och Zobnin. Skottland är långt efter, saknar ett par mittbackar.

DAGENS HETASTE SPEL

Kroatien–Ungern, Kroatien -1,5@2,10

Kroatien har inte övertygat i kvalet men är nära EM om det blir seger i kväll. Saknar bl a vasse anfallaren Kramaric. Ungern får bl a klara sig utan avstängde backen Baráth. Kroatien visar klassen?