Ny kross väntar för FBK hemma

FBK går mot ny storseger hemma mot Oskarshamn.
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vi har en rolig kväll framför oss med flera högintressanta SHL-matcher! Dagens bästa spel plockas från Värmland där FBK:s fina hemmaform ser ut att fortsätta.

Dagens bästa spel

Färjestad – Oskarshamn 1

Odds: 1,58

Rydahl är tillbaka efter avstängning för Färjestad men både Lindqvist och Johansson är osäkra till spel. FBK har kvalité nog för att köra över Oskarshamn på hemmaplan. Trolig FBK-seger.

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 

Matchlistan

Frölunda – Rögle 1

Frölunda får en dags längre vila än Rögle som spelade redan i går mot Sönderjyske. Skåningarna kunde visserligen rotera på en del spelare men resandet påverkar prestationen, fin etta.

Växjö – Skellefteå X

Två av seriens bästa lag ställs mot varandra. Skellefteå har visat upp en strålande form och kan gå upp i serieledning vid seger. Det är två lag som är väldigt skickliga defensivt, kryssläge?

Djurgården – Luleå 2

Djurgården befinner sig i fritt fall efter att man förlorade sin sjätte raka match. Förlusten mot FBK var ändå ett steg framåt spelmässigt. Skadesituationen är fortfarande inte optimal för DIF - tvåa.

Linköping – Malmö 2

Linköping ligger i bottenskiktet av tabellen. En stor anledning till varför man befinner sig där är deras powerplay. Man ligger sist i ligan med 10% och det vinner inga matcher. Fördel Malmö!

Örebro – Timrå 1

Timrå har fortfarande Lodin avstängd. Timrås defensiv har inte hållit SHL-klass under inledningen. Laget har hängt med spelmässigt i många matcher men i den sista tredjedelen håller det inte - etta.

Leksand – Brynäs 1

Efter den fina starten på säsongen har Brynäs haft det svårare att plocka poäng. Gästerna är det laget som släppt in flest mål i serien. Deras 34 insläppta på 9 matcher är helt enkelt för svagt...

Jönköping – GIF Sundsvall 2

Sundsvall har överpresterat under säsongen sett till hur spelet sett ut, men två senaste matcherna mot Trelleborg och Helsingborg har varit två av deras bästa matcher. Tvåan lockar till 2,70.