Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Motiverat Milan har en passande uppgift

Foto: DANIELE MASCOLO / BILDBYRÅN

Skrällafton i Champions League med flera storklubbar som luftar sina bänkar.

■■ Vi går in i sista omgången av Champions League och många av matcherna saknar helt betydelse för utgången av gruppen. Flera av storklubbarna förväntas lufta sin bänk för att vila stjärnspelarna inför den tuffa perioden som kommer runt jul och nyår. Det gör detta till ett utmärkt tillfälle att jaga skrällar. Prestigen för lag som Besiktas, Sporting, Club Brügge och Leipzig i att slå toppklubbarna ska man inte underskatta.

• • •

■■ Ett av dagens bästa spel plockar jag från Porto mot Atlético Madrid. Gästerna måste vinna för att gå om Porto i tabellen och ha en chans att avancera. Atletico har inte spelat någon fantastisk fotboll den här säsongen men laget är byggt för att utmana på två fronter. Spanjorerna har gång på gång visat en enorm vinnarmentalitet under Simeone.

• • •

■■ Mycket talar för att vi får en jämn och målsnål tillställning i Portugal på bomben med två lag där båda kommer tänka konservativt rent taktiskt för att undvika att släppa in första målet. Liverpool är väldigt beroende av att presspelet fungerar, när det inte gör det kan laget stå för riktigt usla insatser. Nu med flera bänkspelare på planen har Milan ett ypperligt läge att vinna med flera mål.


Matchlistan

Paris SG – Club Brügge 2

PSG har ingenting att spela för medan Club Brügge behöver poäng för att nå tredjeplatsen. När lagen möttes i Belgien slutade det 1-1 men belgarna var det bättre laget. Högt odds på bortasegern!


Leipzig – Manchester City 1

City har ingenting att spela för och kommer att lufta flera av sina bänkspelare. Leipzig sparkade tränaren Marsch efter helgens insats i ligan. Leipzig har hela åtta spelare skadade.


Milan – Liverpool 1

Liverpool valde att rotera på flera positioner redan i förra mötet mot Porto. Vi kan nog räkna med att vi får se mer av den varan i kväll då gästerna redan är klar gruppetta. Milan saknar sju spelare.


Ajax – Sporting 1

Ajax har onekligen imponerat med sitt löpvilliga och konsekventa anfallstänk. Båda lagen förväntas lufta flera av sina reserver då matchen saknar betydelse för utgången av gruppen. Övern gillas!


Dortmund – Besiktas 1

Besiktas har varit hämmade av skador under hela gruppspelet. Det har gjort att man fått agera slagpåse i den här gruppen. Inget av lagen har någonting att spela för mer än äran. Iskallt odds...


Porto – Atletico Madrid 2

Inget av lagen har egentligen råd med krysset med risken att Milan vinner sin match. Porto har flera nyckelspelare borta. Namn som Pepe, Marcano, Uribe, Conceicao och Joao Mario saknas här.


Real Madrid – Inter 2

Benzema fick kliva av skadad i helgens ligamatch och ser ut att missa det här mötet. Det är en direkt gruppfinal där Inter behöver vinna för att ta förstaplatsen i gruppen. Värde i tvåan!


Shakhtar – Sheriff 1

Sheriff har redan säkrat tredjeplatsen i gruppen men Shakhtar lär säkerligen vara revanschsugna efter förlusten man fick uppleva i Moldavien. Traore saknas för Shakhtar. Sheriff har Kyabou borta.


Dagens bästa spel

Real Madrid – Inter 2

Odds: 3,47

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Real Madrid – Inter 2

Odds: 3,47

2. Porto – Atletico Madrid 2

Odds: 2,62

3. Milan – Liverpool 1

Odds: 2,09

Trippelodds: 19,00

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 1

A. Milan – Liverpool

1, 3, 4 – 0, 2

B. Porto – Atletico Madrid

0, 1 – 0, 1, 2

C. Real Madrid – Inter

0, 2 – 1, 3

144 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här