Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modo har imponerat – vinner seriefinalen

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Serieledarna bygger vidare på sin osannolika segersvit. Favoritbetonat på Bomben med stor chans till höga målsiffror.

■■ Vi lämnar VM-bubblan för några dagar och riktar blickarna mot den svenska hockeyn. Hockeyallsvenskan står på schemat med full omgång under onsdagskvällen. Det finns flera intressanta matcher men den som sticker ut är toppmötet mellan Modo och Södertälje. 

Södertälje har varit en av seriens stora överraskningar den här säsongen. Laget har tagit kliv sedan fjolåret och framför allt så är det försvarsspelet som blivit bättre. Det tillsammans med poängproduktionen från Pasic och Videll har gjort att man kunnat hävda sig i toppen av tabellen.

I nuläget är tabellen uppdelad i två skikt. Det är Modo och sedan har vi resten av lagen i serien. Efter tolv raka segrar leder Modo ligan med hela 16 poäng ner till tvåan Södertälje. Just nu ser det ut att bli en defilering in till mållinjen för Modos del. Med sina 95 gjorde mål har man gjort 17(!) mål fler än Björklöven som gjort näst flest. 

Modo dras med en del skadeproblem inför kvällens match. Skyttekungen Woods saknas och den tilltänkta stjärnan Marenis har lämnat klubben för spel i SHL. Det gör att laguppställningen inte är den mest spektakulära, men det som imponerat mest med Modo den här säsongen är hur man fungerat som ett lag. 

Det finns goda möjligheter att Modo bygger vidare på sin tolv matcher långa segersvit och när man spelar hemma i Ö-vik känns oddset 1,77 på ettan för högt.

• • •

■■ På Bomben håller vi favoriterna i handen med höga siffror för både Modo och Djurgården. Även Björklöven ska ha bra chans mot ett Mora som inte fått defensiven att fungera senaste matcherna.


Matchlistan

Almtuna – Kristianstad 2

Almtuna körde över ett decimerat Karlskoga på hemmaplan innan man föll hemma mot Tingsryd förra omgången. Kristianstad har mer spets i laget och stod för en solid insats senast, sval tvåa.


Karlskoga – Tingsryd 1

Efter att ha fått ställa upp med halva juniorlaget senaste två matcherna på grund av sjukdom så har nu läget förbättrats avsevärt för Karlskoga. Karlskoga går in till mötet som favorit.


Modo – Södertälje 1

Modo toppar serien och har vunnit tolv(!) raka matcher. Det är otroligt svårt att åstadkomma i en så pass jämn serie som Hockeyallsvenskan. Woods är skadad och Marenis har lämnat Modo.


Mora – Björklöven 2

Moras fina defensiv under starten på säsongen har fått sig en törn senaste omgångarna. Laget har släppt in tolv mål senaste tre matcherna. Björklöven är ett bättre lag i grunden - tvåan rekas!


Östersund – Djurgården 2

Djurgården saknade Rensfeldt senast när man vann hemma mot Tingsryd. Återigen så blev det seger utan att spelet övertygade. Östersund lever på sitt målvaktsspel. Tvåan spelas till 1,65.


Västervik – AIK 1

AIK har förlorat fyra av sina fem senaste matcher inför kvällens möte. Det är framför allt defensiven som fallerat. Laget har 79 insläppta mål vilket är flest i serien. Västervik får utgångstipset här.


Vita Hästen – Västerås 2

Västerås har vunnit mot lag som AIK och Djurgården men föll med 1-4 mot Östersund. Det är talande för hur pass ojämna Västerås varit den här säsongen, trots all kvalité i truppen.


Stockport – Charlton 2

Charlton har underpresterat sett till deras trupp den här säsongen. I veckan valde man att sparka tränaren Garner. Nu hoppas man att det ska ge effekt direkt. Tvåan lockar till fina 3,37 - värde!


Dagens bästa spel

Modo – Södertälje 1

Odds: 1,71

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Bomben

A. Modo – Södertälje

3, 5, 6 – 2, 4, 5

B. Mora – Björklöven

0, 2, 3 – 3, 5

C. Östersund – Djurgården

1, 2 – 4, 6

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här