Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Med fulltalig trupp har Venezuela toppchans

Foto: MARTIN MEJIA / BILDBYRÅN

Fulltaligt Venezuela sticker ut på oddsmarknaden. Bomben byggs runt en stabil hemmafavorit.

■■ Fredagens ger oss i vanlig ordning en salig blandning av europeisk fotboll och hockeyallsvenskan. Den här gången är det kryddat med lite matcher från det sydamerikanska VM-kvalet.

• • •

■■ Det är i kvalspelet jag hämtat dagens bästa spel från. Jumbon Venezuela tar sig an Bolivia på hemmaplan. En stor del av kvalspelet har blivit spolierat av Covid-19 för Venezuela. Vissa matcher har man saknat sina europeiska stjärnor och då finns inte bredden för att kunna utmana de andra nationerna i kvalspelet. 

Bolivia består till stor del av spelare från den inhemska ligan så man har inte haft samma problem. Nu är Venezuela fulltaligt och har fördelen av att spela på hemmaplan. Mot just Bolivia väger det tungt då Bolivia är extremt starkt hemma på hög höjd. Oddset 1,68 på ettan är taget!


Matchlistan

Björklöven – Mora 1

Björklöven spelade en tuff bortamatch mot Karlskoga i onsdags som gick till förlängning. För Moras del handlar mycket om poängkungen Johan Persson offensivt. Lutar åt Björklöven.


Karlskoga – Modo 2

Modo fick tillbaka Ingman från skada senast. Styf är osäker till spel med en lättare skada inför kvällens match. Modo har visat fin form på slutet men möter ett defensivt starkt Karlskoga.


Huddersfield – Stoke 1

Huddersfield vann målfesten mot Reading förra omgången. Nu saknas Aarons och Vallejo hos hemmalaget. Stoke får klara sig utan Sawyers, Souttar, Thompson och Bursik. Öppet!


Nantes – Brest 1

Både Nantes och Brest visade fin form i ligaspelet förra omgången med meriterande segrar. Nantes har träffat en formtopp med sex segrar på sina åtta senaste matcher. Nantes får tipset här.


Valladolid – Gijon 1

Valladolid var en av förhandsfavoriterna till att gå upp inför säsongen och man har inte gjort någon besviken. Klubben ligger trea i serien. Israelen Weissman har öst in mål för Valladolid. Svagt odds.


Colombia – Peru 1

Colombia har kryssat åtta av sina 14 matcher i kvalet. Skador har ställt till det för offensiven men nu är alla spelare med utöver skadade Muriel. Peru kommer från en seger mot Venezuela.


Venezuela – Bolivia 1

Skillnaden mellan Bolivia när man spelar hemma och borta är som natt och dag. Sett till talang är man kvalets sämsta lag men uppe på hög höjd är Bolivia extremt svåra att spela mot. Ettan gillas starkt!


Dagens bästa spel

Venezuela – Bolivia 1

Odds: 1,68

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Venezuela – Bolivia 1

Odds: 1,68

2. Colombia – Peru 1

Odds: 1,71

3. Nantes – Brest 1

Odds: 2,16

Trippelodds: 6,20

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 1

A. Karlskoga – Modo

1, 4 – 1, 2, 3

B. Troja/Ljungby – AIK

1, 2 – 2, 3, 4

C. Almtuna – Västervik

2, 3, 4 – 2, 3, 4

324 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här