Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Måste vinna – de hemmaslår Finland

Anel Ahmedhodzics Bosnien/Hercegovina får tipset.
Foto: GLEB GARANICH / REUTERS BILDBYRÅN

Ett starkt hemmalag som behöver tre poäng utgör dagens bästa spel. 

Bomben bådar för god utdelning då det ser ut att bli målrikt!

■ Vi lägger stort fokus på Hockeyallsvenskan som spelar dubbelomgång i helgen. Det är andra matchen inom loppet av 24 timmar för lagen. Bredd i trupperna kommer att vara en nyckel om man ska kunna hålla en hög nivå även under lördagen. 

Både Västervik och Västerås är två lag som presterat bra men fått dålig utdelning. Framförallt Västerås har spelat bättre än deras resultatrad visar och med nyförvärvet Hakkarainen tillsammans med From och Lavoie i en kedja tror jag att man kan få ett lyft.

■ Dagens bästa spel landar hos Bosnien som behöver vinna hemma mot Finland för att sitta i förarsätet för att nå kvalspel till VM. Finland har inte alls sett lika stabila ut som under kvalet till EM.

På Bomben räknar jag med en ensidig historia i Turkiet, där gäller det bara att hamna rätt målmässigt. Jag tror inte att vi får se i närheten av tvåsiffrigt då Turkiet inte visat upp den effektiviteten tidigare. 

■ Norge behöver få utdelning tidigt om det ska rinna iväg, annars kan det bli krystat och jämnt mot Lettland. Var inte rädd att chansa med något mål i lettisk väg heller då procenten kommer att vara låg.

Matchlistan

AIK – Västerås 2

Västerås gjorde ingen dålig match när man förlorade mot Modo tidigare i veckan. Det är effektiviteten offensivt som behöver förbättras. Nytillskottet Hakkarainen blir ett lyft för Västerås.

Kristianstad – Västervik 2

Kristianstad har gjort det bra med små medel. Man har radat upp segrar på slutet men nu ställs man mot seriens kanske bästa lag defensivt. Västervik ser stabilare ut och får också tipset här.

Bosnien-Hercegovina – Finland 1

Med två omgångar kvar att spela behöver Bosnien gå för segern om man vill nå VM. Om Bosnien vinner har man en direkt avgörande match mot Ukraina i den sista omgången. Lutar åt Bosnien.

Sandviken – Karlstad 1

Toppmöte där båda lagen behöver gå för segern. Sandviken saknar skyttekung Naheem Mohammed som är avstängd efter det gula kortet förra matchen. Överspelet lockar då båda jagar segern.

Norge – Lettland 1

Norge saknar sin stjärnanfallare Haaland den här landslagssamlingen. Det är ett tungt avbräck offensivt. Lettland stod upp bra mot både Nederländerna och Turkiet, iskall etta.

Turkiet – Gibraltar 1

Turkiet är väldigt ojämna och kan falla ihop totalt ibland men hemma mot Gibraltar är det bara seger som gäller. Frågan är snarare om Turkiet håller nollan eller inte. Jag avstår spel helt.

HV71 – Tingsryd 1

Det är kort vila för båda lagen vilket borde tala för HV71 med tanke på att man har hemmaplan. Tingsryd behöver tajta till sitt försvar om man ska kunna matcha HV71:s högoktaniga offensiv.

Södertälje – Karlskoga X

Nyförvärvet Juliuz Persson debuterade för Karlskoga under gårdagen. Förhoppningen är att han ska kunna bidra med välbehövlig spets framåt. Södertälje har sett uddlösa ut framåt.

Dagens bästa spel

Bosnien/Hercegovina – Finland 1

Odds: 2,03

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 

Trippeln

1. Bosnien/Hercegovina – Finland 1

Odds: 2,03

2. AIK – Västerås 2

Odds: 2,66

3. Kristianstad – Västervik 2

Odds: 2,49

Trippelodds: 13,44

ANNONS: Lämna in expertens trippelförslag här

Bomben

A. Bosnien-Hercegovina – Finland

2, 3, 4 – 0, 1

B. Norge – Lettland

1, 3, 5, 7 – 0, 2

C. Turkiet – Gibraltar

4, 5 – 0, 1

192 rader, spelstopp 14.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här