Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mäktig vändning senast – ska ha toppchans i natt

Foto: ISAIAH J. DOWNING / BILDBYRÅN

NHL:s bästa lag bärgar en ny seger. Komfortabel hemmaseger på Bomben.

■■ Det är en modifierad version av hockeytisdag med CHL och NHL i stället för klassiska SHL. I CHL-mötet mellan Rögle och Frölunda känns det vidöppet på förhand men Frölundas rutin och meriter i den här turneringen väger tungt. Över två möten tror jag att Frölunda löser avancemanget till finalen.

• • •

■■ Dagens bästa spel hämtas från NHL där Colorado ställs mot Chicago på bortaplan. Chicago har haft en tung säsong med allt som varit runt laget i media under inledningen. Utöver DeBrincat och Kane har man heller inte speciellt mycket spets framåt i den nuvarande truppen. Nu ställs man mot NHL:s bästa lag för stunden. Det är kanske inte vad tabellen visar när man ser Colorado spela hockey förstår man varför. Gästerna stod för en mäktig vändning mot defensivt starka Anaheim förra matchen och ska ses med toppchans att bärga en ny seger i natt.

• • •

■■ På Bomben bygger jag min kupong runt en komfortabel hemmaseger för Forest Green. Forest Green toppar serien och är det laget som släppt in näst minst mål av samtliga lag.
I spanska matchen ska Espanyol ha en klar fördel. När lagen möttes i Segundan vann Espanyol komfortabelt och nu har man en betydligt bättre trupp.


Matchlistan

Rögle – Frölunda 2

Det är den första semifinalen av två mellan lagen. Frölunda har en fin historik i den här turneringen och får gälla som favorit över två matcher. Rögle saknar Lesund och Edström i truppen.


Lens – Lille 2

Lille ställde upp med bästa möjliga lag förra omgången i cupen. Vi kan räkna med att gästerna kommer ha en liknande elva i kväll. Lens har varit väldigt ojämna och är lite väl stor favorit här.


Ponferradina – Espanyol 2

Espanyol tog en meriterande seger borta mot Valencia i helgen. Nu kommer man rotera en del i elvan men det är ändå påtagligt att det skiljer en division mellan lagen. Espanyol tippas till 2,31.


Boston – New Jersey 1

Devils stod upp bra mot både Oilers och Washington men vi sätter frågetecken kring försvaret. Devils tappade 3-1 till 3-3 i slutminuterna mot Caps. Tatar och Wood är fortfarande borta för Devils.


Columbus – Tampa Bay 2

Tampa dominerade stora delar av matchen mot Rangers utan att få utdelning. Sergachev tvingades utgå skadad och är tveksam till spel. Gästerna saknar fortsatt stjärnan Kucherov.


Florida – Calgary 1

Det är två av NHL:s bästa lag som drabbar samman. Sedan Florida fick tillbaka sina nyckelspelare spelare från Covid har man öst in mål framåt. Parsons och Ritchie saknas för Calgary.


Detroit – San Jose 2

San Jose visade hjärta när man kom tillbaka från 1-6 i den första perioden till 5-6. Det räckte inte hela vägen till poäng men man kan bygga vidare på det. Dahlén är tillbaka igen för San Jose.


Chicago – Colorado 2

Colorado stod för en mäktig vändning mot toppkonkurrenten Anaheim förra matchen. Chicago imponerade inte mot Calgary. Hemmalaget har Fleury, Johnson och Shaw tveksamma till spel.


Dagens bästa spel

Chicago – Colorado 2

Odds: 1,68

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Chicago – Colorado 2

Odds: 1,68

2. Columbus – Tampa Bay 2

Odds: 1,73

3. Detroit – San Jose över 5,5 mål.

Odds: 1,82

Trippelodds: 5,28

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 2

A. Lens – Lille

1, 2, 3 – 1, 3

B. Ponferradina – Espanyol

0, 2 – 1, 2, 3, 4

C. Forest Green – Exeter

2, 3 – 0, 1

192 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här