Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kortleken åker fram i glödheta kvalmötet

Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN

Sverige har bra chanser att ta sig långt i VM. 

Het semifinal i The Championship gör kortspelet till ett intressant spelbojekt.

■■ Dagens två stora höjdpunkter är play off-semifinalen från The Championship tillsammans med premiären av ishockey-VM. Med tillskotten av Ekman-Larsson och Adam Larsson kommer Sverige ha goda möjligheter att ta sig långt i turneringen. Kanada är som vanligt den stora favoriten, men än så länge är det inte det starkaste laget man sett från deras sida, långt ifrån faktiskt. Barzal och Dubois är deras stora stjärnor som ska producera framåt.

• • •

■■ Dagens bästa spel plockar vi fram i Championship-matchen mellan Luton och Huddersfield. Det är nu allting ställs på sin spets för lagen då man har chansen att ta sig till Wembley för att spela om en plats i Premier League. Luton har överträffat alla förväntningar den här säsongen och det är framför allt hemmaspelet som imponerat. Man spelar en typisk brittisk fotboll med mycket närkampsspel som ibland kan gränsa till fult. Huddersfield har en helt annan spelfilosofi med bollen efter backen och stort fokus på bollinnehav.

Jag tror att stilarna kommer kollidera och leda till en hårdför tillställning med mycket dueller och framför allt kort. Över 3,5 kort i matchen finns att spela till oddset 1,66.

• • •

■■ På Bomben är Finland den givna favoriten att bygga kupongen runt. Kanada möter ett välorganiserat Tyskland som har mer vana av att spela ihop. Kanada har heller inte ett så pass bra lag att man kommer spela ut alla sina motståndare i mästerskapet. Pittsburgh mot Rangers har varit en jämn matchserie där det avgjorts sent i nästan samtliga matcher.


Matchlistan

Rosengård – Kristianstad 1

Rosengård har fått igång målskyttet på allvar. Man hade en ganska svag match mot Häcken där man ska vara glada att man fick med sig poäng men i övrigt har det sett riktigt bra ut. Överspelet rekas!


Dalkurd – Skövde 2

Skövde har varit en positiv överraskning i superettan och gjorde en bra match mot Halmstad senast. Dalkurd däremot har inte fått igång offensiven. Oddset 2,37 på bortasegern är högintressant.


BK Olympic – Torns 1

Torns gjorde fem mål mot Lindome för två omgångar sedan för att sedan släppa in fem mål mot GAIS senast. Olympic har visat upp ett betydligt jämnare spel och ligger trea i tabellen.


Ascoli – Benevento 1

Ascoli avslutade säsongen starkt med fyra segrar och ett kryss på sina fem sista matcher. Ascoli vann borta mot Benevento senast lagen möttes i februari. Bidaoui blev matchhjälte då.


Luton – Huddersfield 1

Osho och Steer saknas hos Luton. Gästerna har hela sex spelare borta inför mötet. Huddersfield har varit det bättre laget under säsongen men Luton är svårspelade på sin hemmaplan, etta!


Dundalk – Bohemians X

Det är ingen vild chansning när man slänger in krysset mellan dessa två lag. Det är två lag som spelat oavgjort i 50% av sina matcher i ligaspelet. Båda står på sju oavgjorda efter 14 omgångar.


Shamrock – Derry City 1

Shamrock är den stora favoriten till att ta hem titeln i Irland. Det här är en tidig seriefinal mellan ettan och tvåan. Derry har överraskat positivt men Shamrock har ett bättre lag och får också tipset.


Ferreira – Benfica 2

Benfica gick för segern mot Porto senast men tappade in 0-1 sent på en kontring när man flyttade fram hela laget. Ferreira har hela sju spelare borta med skador och avstängningar, fin tvåa!


Dagens bästa spel

Luton – Huddersfield: Över 3,5 kort i matchen.

Odds: 1,66


Bomben 3

A. Tyskland – Kanada

0, 2, 3 – 3, 5, 6

B. Finland – Norge

3, 5 – 0, 2

C. Pittsburgh – NY Rangers

2, 3, 6 – 2, 3

216 rader, spelstopp 19.19

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här