Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kapabelt Edsbyn har toppchans på Zinken

Foto: BILDBYRÅN

Härlig onsdag med intressanta spelobjekt. 

I bandyns elitserie tror jag mycket på IFK Motala och Vänersborg. 

Bollnäs defensiv är svår att överlista och plusmål på tvåan är tänkbart lir borta mot den regerande mästaren Villa Lidköping.

Vidare tror jag på bra chans för Edsbyn mot Hammarby.

I hockeyallsvenskan tycker jag att tre gånger på Västervik är aningen högt.

AIK–Timrå 2

AIK tappade ”allt” under några minuter i av mellanronden mot Karlskoga och föll klart trots ledningsmål. Timrå har ett par klasspelare. Spelet för uppehållet var inte bra. Stark tvåa om formen är normal.

Karlskrona–Almtuna 1

Karlskrona avslutade matchen mot Västerås positivt trots förlusten i förlängningen. De fyra senaste matcherna har resulterat i poäng. Hannes Johansson saknades och kan vara borta igen. 

Modo–Västerås 1

Västerås tog ”bara” två poäng trots stark period och ledning med 2–0 inför den avslutande ronden i omstarten. Modo besegrade Björklöven i veckan och har längre vila. Trolig hemmaseger.

Mora–Vita Hästen 1

Tomas Skogs, Isak Wallin, Olof Lindbom och Oskar Svanlund saknades i Mora i Kristianstad. Trots det var masarna nära segern. Dustin Gazley, Brant Harris och nye målvakten Dan Bakala spelar? Etta.

Södertälje–Kristianstad 1

Kristianstad har ”tappat” en del SHL-lån. Malte Setkov lånas av Malmö och debuterar troligen i kväll. Det var nära förlust mot Mora i omstarten en efter sen kvittering blev det seger efter straffar.

Tingsryd–Björklöven 2

Björklöven var framgångsrikt i power play och gjorde fyra av sina fem mål i spel i numerärt överläge. Tre av dessa kom när Simon Krekula fick matchstraff och man spelade med en man mer i fem minuter.

Västervik–Karlskrona 1

Karlskoga vann utan att imponera över AIK. Man är nog bättre med matchen i benen. Västervik gjorde en bra match i Tingsryd tills det återstod några minuter. Segern tappades med 20 sekunder kvar.

Hammarby-Edsbyn 2

Hammarby tappade 2–0 till oavgjort mot Frillesås. Edsbyn rivstartade mötet mot Villa–Lidköping men fick dålig utdelning. Det finns gott om offensiva vapen i bortalaget och 1,53 på tvåan är okej.