Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan vinna trots att det är på gräs

Longchamp står värd för tävlingarna.
Foto: FRANCOIS MORI / AP

Det är kanonfina galopptävlingar på Paris-Longchamp under söndagen. Dagens High Five-lopp är Qatar Handicap des Arc Trials och här är de hetaste tipsen inför racet.

Söndagens High Five-lopp är alltså galopp från huvudstadsbanan Longchamp och det är ett kanonfint lopp för 4-åriga och äldre. Det rids på gräs, avgörs över 1400 meter och det är 16 hästar till start. Förstapriset är 25.000 euro.

Förstastrecket går till 6 Wonder Boy som vann på bra sätt senast. Viktmässigt ser det bra ut och även om det inte var gräs han vann på senast tror jag han har god chans även här.

16 Brouillard kommer också med tidigt på lappen. Han är ingen som radar upp segrarna men är ofta med långt fram och den irlandsfödda fyraåringen hamnar långt fram igen.

 4 Shielding är kanske något tufft handikappad viktmässigt men kommer från en seger och en andraplats de två senaste och kan nog klara även dessa tuffa förutsättningar.

 7 Makzeem har ett bra läge och får upp Stéphane Pasquier i sadeln, vilket är ett stort plus. Han gjorde det bra i detta lopp förra året. Kan bli underskattad här?

 5 Power Jack var hårt påpassad i ett lopp över 1300 meter för en dryg månad sedan. Stämmer det här är han kapabel nog att räcka till seger, och en plats bland de fem ligger nära till hands.

 3 Shere Calm är inte helt van att tävla på gräs men om han klarar underlaget blir denna åttaåring att räkna med. Han åker med på lappen.

Ranking: 6-16-4-7-5-3