Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag har en klar idé om garderingarna

Skellefteå spikas.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Det finns flera tunga hemmafavoriter på dagens kupong och några behöver sorteras bort för att det ska bli någon utdelning att prata om. 

Jag har en klar idé om vilka som bör garderas upp!

Spiken

Skellefteå

Oskarshamns resande den här veckan kommer vara påfrestande. Skellefteå hade varit favorit med lika förutsättningar men nu har gästerna först rest till Stockholm under torsdagen och Skellefteå till dagens match.

Skrällen

Timrå

Färjestad har flera skador i truppen och kommer från flera matcher där spelet inte sett klockrent ut. Timrå har spelat bättre än deras resultatrad visar. Till 8% måste tvåan finnas med på raden.

Match för match

1. Malmö – Frölunda 2

Ekbom saknades senast för Frölunda och är osäker till spel idag. Malmö har Sylvegård på skadelistan. Gästernas powerplay är något som Malmö måste försöka undvika om det ska bli några poäng.

2. Färjestad – Timrå 1

Viksten blev matchhjälte senast i segern mot Örebro hemma. Spelet ser fortfarande inte bra ut sett till förväntningarna på Färjestad. Lindqvist och Westin saknas för FBK men man hoppas få tillbaka Virtanen.

3. Rögle – Luleå 1

Rögle spelade en energikrävande match som gick till förlängning borta mot Skellefteå så sent som i torsdags. Sett till form och skadeläget hos båda lagen ska dock Rögle vara klar favorit på hemmaplan.

4. Linköping – Brynäs 1

Linköping har ett tillräckligt bra lag för att befinna sig ovanför strecket. Det är spelet som inte fungerat. Nu tog man en viktig seger borta mot Timrå senast som kan höja lagmoralen. Lutar åt Linköping!

5. Skellefteå – Oskarshamn 1

Oskarshamn har skrällt mot både Färjestad och Djurgården på bortaplan den senaste tiden. Nu ställs man dock mot ett formstarkt Skellefteå som producerat offensivt. Stark etta!

6. Örebro – Djurgården 1

Djurgården har skador på Josefsson och Nilsson som påverkar laget men det finns kapacitet hos gästerna. Gör man ett lite dyrare system eller vill chansa kan det vara värt att plocka med tvåan.

7. Leksand – Växjö 2

Leksand har ett tungt avbräck med landslagskaptenen Zackrisson borta. Det hade varit svårt ändå mot defensivt starka Växjö, men nu blir det ännu tuffare för Leksand. Utgångstvåa på systemet!

8. Linköping – Leksand 1

Det skiljer bara fyra poäng mellan lagen i tabellen men då har Linköping fyra matcher mindre spelade också. Det som faktiskt talar för Leksand är att Linköping hade match i går mot Brynäs och kan ha trötta ben. Ettan får utgångstipset.

ANNONS:
Expertens systemförslag: