Foto: LENNART PREISS / WITTERS / BILDBYRŁN
 Foto: LENNART PREISS / WITTERS / BILDBYRŁN

Hörnfest när Augsburg möter ett svagt bortalag

Publicerad

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.

Start: 10 november 2017.

Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds. 

JOHAN VIDELLS SPEL

Match: Augsburg–Hamburg

Spel: Augsburg över 5,5 hörnor

Odds: 1,90

Insats: 3%

Spelstopp: 15.30

Liga: Bundesliga

Augsburg har bara förlorat två av nio hemmamatcher så här långt och gästas i eftermiddag av ett Hamburg som är starkt poängbehov. Gästerna har totalt 15 poäng, men bara fyra av dessa har hämtats som bortalag och på skadelistan finns Nicolai Müller, Lewis Holtby och Albin Ekdal.

På WWK Arena har Augsburg spelat över 2,5 mål i sex av nio framträdanden och jag tror att det mycket väl kan bli målrikt på nytt, även om de får klara sig utan målskytten Alfred Finnbogason.

Med ett målglatt hemmalag brukar det även trilla in hörnor. I de två senaste hemmamatcherna har det blivit hela elva stycken i respektive match, bara för Augsburg alltså.

Jag tror på Augsburg och att de passerar över 5,5 hörnor mot ett mediokert bortalag till generösa 1,90.

VIDELLS STATISTIK

Kassa: 1 023 kr

Avkastning (ROI): 102%

Antal spel: 60

Vunna spel: 31

Push: 4

ESKIL HELLBERGS SPEL

Match: Huddersfield–West Ham

Spel: Huddersfield med ”Draw No Bet"

Odds: 1,90

Insats: 2%

Spelstopp: 16.00

Liga: Premier League

West Ham saknar mängder med spelare. James Collins, Edimilson Fernandes, Jose Fonte, Sam Byram och Diafra Sakho kan inte vara med mot Huddersfield. Aaron Cresswell, Reece Oxford, Winston Reid, Michail Antonio och målfarlige Marko Arnautovic är tveksamma till spel. Huddersfield trivs bäst på hemmaplan. Jag spelar Huddersfield med ”DNB” till nästan dubbelt. 

HELLBERGS STATISTIK

Kassa: 1 107 kr

Avkastning (ROI): 111%

Antal spel: 43

Vunna spel: 26

Johan Videll
Johan Videll

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag