Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hockeyallsvenskan: Amrounis guide till onsdagens hetaste matcher

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Fullt fokus på det hockeyallsvenska slutspelet. Laget har visat upp en total överlägsenhet i matchserien hittills.

■■ Vi riktar allt fokus mot det hockeyallsvenska slutspelet den här kvällen. Det är tre heta matcher på förhand där mycket står på spel. Kristianstad gav liv till matchserien när man besegrade Modo på hemmaplan senast. Frågetecknen kvarstår kring Modos svaga bortaspel under året. 

I kvalmatchen mellan Troja/Ljungby mot Södertälje så lyckades Troja/Ljungby förlänga matchserien efter att man kört över Södertälje på bortaplan med hela 6–1. Det var också den första matchen i matchserien som Troja/Ljungby lyckades göra det första målet i matchen.

• • •

■■ Dagens bästa spel hämtar jag från smålandsderbyt mellan Västervik mot HV71. Matchserien har varit en ensidig historia hittills och jag ser inte riktigt hur det ska förändras. HV71 har fullkomligt krossat Västervik i samtliga matcher. Det har inte spelat någon roll om Västervik tagit ledningen eller inte för HV71:s kvalité har lyst igenom och bärgat segrarna oavsett. Gästerna har en total målskillnad på 23–4(!) efter tre spelade matcher. 

Bortasegern under fulltid hämtas till fina 1,50.


Matchlistan

Troja/Ljungby – Södertälje 2

Troja/Ljungby tvingade fram en match sex efter att ha vunnit med 6-1 på bortaplan. Laget gjorde äntligen det första målet vilket förändrade matchbilden enormt. Värdet ligger fortsatt i SSK.


Kristianstad – Modo 2

Modo fortsätter att ha problem i bortaspelet. Kristianstad vann det viktiga hemmamötet för att hålla liv i matchserien. Modo har ett bättre lag på pappret men oddset är inte tilltalande.


Västervik – HV71 2

HV71 har fullkomligt krossat Västervik i den här matchserien. Förra matchen slutade 11-2! Det ger HV71 en total målskillnad på 23-4 över tre matcher mot Västervik. Ny bortaseger ikväll?


Paris SG – Bayern München 2

Katoto blev matchvinnare för PSG i första mötet med sina två mål. Buhl gjorde ett viktigt mål i slutminuterna som håller dubbelmötet vid liv. Bayern har kapacitet nog för att kunna vända.


Costa Rica – USA 2

Costa Rica har liten chans att ta direktplatsen till VM vid en seger medan USA inte har någonting mer att spela för än äran. USA har ett bättre lag och ska inte räknas bort ändå. Avslag på tvåan.


Jamaica – Honduras X

Efter en horribel start på kvalet för Honduras så har man tajtat till försvarsspelet senaste matcherna. Båda nationerna har varit en besvikelse under kvalet. Oddset 3,36 på krysset rekas.


Mexiko – El Salvador 1

Mexiko behöver minst en poäng för att säkra en direktplats i VM. El Salvador snittar under ett mål per match och visat sig vara chanslöst mot toppnationerna i gruppen. Allting talar för ettan.


Panama – Kanada 2

En avslagen tillställning på förhand då Panama missat tåget till VM och Kanada redan säkrat avancemanget. Vi kan räkna med att få se flera nya namn i startelvorna hos bägge nationerna.


Dagens bästa spel

Västervik – HV71 2

Odds: 1,50

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Bomben 1

A. Västervik – HV71

1, 3 – 3, 5, 7

B. Kristianstad – Modo

2, 4, 5 – 3, 4

C. Troja/Ljungby – Södertälje

1, 2, 4 – 3, 5

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här