Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hockeyallsvenskan bjuder på målfester

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Målfest att vänta i Uppsala! Ny genomklappning från HV71?

■■ Hockeyallsvenskan tar ny fart igen efter målfesten vi se förra omgången. Sex av sju matcher gick över 5,5 mål när lagen spelade i måndags. Kort vila och nya matchningar gör att vi kanske inte får se samma sprakande tillställningar i kväll men det finns några höjdpunkter att ta en närmare titt på.

• • •

■■ Dagens bästa spel plockar jag fram i matchen mellan Almtuna och Mora. Almtuna har haft enorma problem defensivt och på hemmaplan kommer man vilja gå framåt mot ett lag som Mora. Gästerna har spets framåt med Persson och Ljunggren som skuggar i toppen av poängligan. Jag tror att vi får se mål i plural och tycker 1,98 på över 5,5 mål i matchen är minst 15 punkter för högt.

• • •

■■ På Bomben väljer jag att jaga skrällen i HV71:s match mot Troja/Ljungby. Gästerna är den givna favoriten men skadeläget och insatserna på slutet gör att skrällen inte känns otänkbar. HV71 klappade igenom totalt senast i derbyt mot Västervik då man tappade 2–1 till 2–5.


Matchlistan

AIK – Södertälje 1

Södertälje kommer allt närmare nedflyttning. Det ser väldigt uddlöst ut framåt och man är också det laget som gjort minst mål i serien. AIK kan stoltsera med seriens näst bästa powerplay.


Almtuna – Mora 2

Johan Persson blev matchvinnare med sitt mål i förlängningen mot Modo senast. Persson och Ljunggren har burit Mora offensivt under säsongen. Gästerna har gått starkt senaste veckorna.


Björklöven – Karlskoga 1

Björklöven hade hela åtta spelare borta mot Västerås men stod ändå upp bra och fick med sig poäng. Det jobbiga skadeläget för hemmalaget gör ettan mer osäker. Karlskoga övertygar inte...


Modo – Västervik 1

Modo dominerade tillställningen mot Mora och borde vunnit. Man sköt hela 43 skott på mål men fick inte med sig mer än en poäng. Aagard har varit i strålande form för hemmalaget. Fin etta!


Tingsryd – Kristianstad 2

Tingsryd är det laget som släppt in flest mål i serien. Man kunde se varför i förlusten hemma mot AIK förra omgången. Kristianstad har sett oförskämt stabila ut. Tvåan gillas starkt!


Troja/Ljungby – HV71 2

HV71 kommer från en ny plattmatch när man tappade ledningen i derbyt mot Västervik och förlorade. Simon Önerud saknas fortfarande och det märks i deras offensiv. Lågt spelvärde i tvåan.


Chelsea – Brighton 1

Det såg tungt ut för Chelsea mot Villa senast fram tills Lukaku kom in i halvtid. Han vände matchen på egen hand. Kanté fick dock kliva av med en befarad knäskada. Chelsea ska vara storfavorit.


Brentford – Manchester City 2

Svår bortamatch för City. Det är otroligt svårt att hålla fokus genom en hel säsong och med det täta spelschemat kommer det komma sämre insatser, framför allt på bortaplan. Avslag på City.


Dagens bästa spel

Almtuna – Mora över 5,5 mål.

Odds: 1,98

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Bomben 1

A. Björklöven – Karlskoga

3, 5, 6 – 2, 4

B. AIK – Södertälje

4, 5, 7 – 1, 2

C. Troja/Ljungby – HV71

1, 4 – 2, 4, 6

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här