Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har imponerat på hemmais – ny seger för Djurgården

Foto: BILDBYRÅN

Näst sista omgången av SHL äger rum i kväll tillsammans med andra fasen av åttondelsfinalerna i Champions League. Nästan alla lag har någonting att spela för i SHL men det finns några som redan nu som kan blicka mot slutspel eller kvalserie. 

Spelobjekt som sticker ut ur mängden är Djurgården och Skellefteå på hemmaplan. Dif befinner sig mitt uppe i en historisk hemmasvit. Man har slagit nästan alla lag i SHL under den sviten. Ettan betalar 2,21 gånger pengarna. 

Skellefteå möter ett Växjö utan motivation men står ändå i höga 1,83. 

I CL-matcherna känns bortasidan i båda som den mest prisvärda.

Djurgården – Rögle 1

En sista kraftmätning inför slutspelet mellan två av SHL:s topplag. DIF spelar för att vidhålla och förlänga sitt klubbrekord. Laget är uppe i 15 raka hemmasegrar. Bortaspelet har inte sett lika bra ut, något att bära med sig inför slutspelet.

Färjestad – Linköping 1

Linköping spelar bara för äran och möjligtvis för att kunna passera Brynäs i tabellen. FBK imponerade senast då man vann komfortabelt mot DIF. Åslund gjorde två mål och passerade 40-poängsstrecket. Nya mål i kväll?

HV71 – Luleå 1

Det råder osäkerhet i HV-lägret sedan en av deras stjärnor Camara tvingats lämna klubben. Trots det har laget tre raka segrar i ryggen. Luleå har redan säkrat seriesegern och kommer säkerligen gå runt på folk inför slutspelet.

Malmö – Frölunda 1

Trots en målskillnad på plus 24 ligger Frölunda först på sjundeplats i tabellen. Laget har fallit ihop totalt sedan årsskiftet. Det klickar inte defensivt och powerplay-spelet har inte varit lika flytande som vi är vana vid att se.

Örebro – Leksand 1

Leksand behöver en poäng för att vara säkra på att sluta ovanför Oskarshamn. Örebro däremot är inblandade i slutspelsstriden. På hemmaplan måste Örebro gälla som klara favoriter men oddset på 1,50 köper jag inte.

Skellefteå – Växjö 1

Vi ser ett formstarkt Skellefteå där veteranerna fått igång målskyttet på allvar senaste veckorna. Växjö har ingenting att spela för med två omgångar kvar av säsongen. Man är fast förankrade på sin tiondeplats.

Leipzig – Tottenham 2

Tottenham fortsätter att se idélösa ut. Varken Son, Kane eller Sissoko är redo för spel ännu. Det finns inte mycket som talar för gästerna men sett till kvalité är det väldigt jämnt. Oddset på tvåan till 5,85 är för högt!

Valencia – Atalanta 2

Valencia fick sig en rejäl fotbollslektion i offensivt spel under första mötet. Dubbelmötet känns mer eller mindre avgjort och Valencia saknar åtta(!) spelare inför den här matchen. Atalanta kontrar in en boll eller två och löser segern?