Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Har dominerat stort – HV har toppchans

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Serieledarna går mot ännu en komfortabel seger! 

Bomben presenterar värde i en potentiell målfest.

■■ Landslagsuppehållet är över och redan till helgen är ligafotbollen tillbaka. För att vara en mellandag kan man inte klaga på utbudet. Det är full fart på hockeyallsvenskan och damernas Champions League går in i slutfasen av gruppspelet.

• • •

■■ Suveräna HV71 har forcerat fram i hockeyallsvenskan. Allting tyder på att det blir en ettårig visit. Nyförvärvet Tyler Vesel tycks inte kunna sluta göra poäng. I kväll ställs man mot ett AIK som varit lite av en besvikelse. Efter några sämre insatser från HV:s sida räknar jag med att man studsar tillbaka med en bättre prestation i kväll. 

Oddset 1,70 på tvåan är minst tio punkter för högt.

• • •

■■ På Bomben räknar jag med en målrik tillställning för Björklöven då det fortfarande finns brister i defensiven. Modo har varit ett av seriens formstarkaste lag på slutet och ska ses med toppchans mot ett skadedrabbat Karlskoga. Alla skador hos Karlskoga har gjort att man inte fått något flyt i anfallsspelet.


Matchlistan

Häcken – Benfica 1

Häcken skrällde borta mot Benfica senast lagen möttes. Häcken var precis som väntat en svår motståndare rent taktiskt för Benfica. Nu har man blivit lite väl stor favorit på hemmaplan...


Hoffenheim – Barcelona 2

Barcelona vann enkelt det första mötet mellan lagen. Hoffenheim kan justera detaljer i spelet men det kommer inte att hjälpa, klasskillnaden är för stor mellan lagen. Blicka mot hcp-spel för Barca.


AIK – HV71 2

HV71 har på överlägsen stil stormat genom serien. Efter 15 omgångar toppar man serien med åtta poängs marginal ner till tvåan Björklöven. Gästerna har endast en förlust hittills.


Karlskoga – Modo 2

Nyförvärvet Juliuz Persson har kommit in och börjat producera direkt för Karlskoga. Det blir viktigt för Karlskoga nu då flera tongivande spelare återfinns på skadelistan. Bra läge för gästerna.


Kristianstad – Södertälje 1

Kristianstad är tillsammans med HV71 seriens formstarkaste lag för stunden. Med ett begränsat spelarmaterial har man radat upp segrar. Södertälje har sett iskalla ut framåt på slutet, fin etta!


Troja/Ljungby – Almtuna 2

Det är bottenmöte då jumbon ställs mot nästjumbon. En av få saker som varit positivt för Almtuna är deras powerplay. Defensiven har inte fungerat alls men man gör mål framåt. Fördel gästerna!


Västerås – Västervik 1

Västerås har skapat tillräckligt med chanser för att vinna matcherna på slutet, det är effektiviteten som behöver förbättras. Fernholm och Lunsjö befinner sig på skadelistan för Västerås.


Vita Hästen – Björklöven 2

Björklöven är det laget som gjort flest mål i serien. Med sina 69 mål framåt snittar man över fyra mål per match. Gästerna leder tekningsligan medan Vita Hästen ligger på den undre halvan.


Dagens bästa spel

AIK – HV71 2

Odds: 1,72

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. AIK – HV71 2

Odds: 1,72

2. Karlskoga – Modo 2

Odds: 2,70

3. Kristianstad – Södertälje 1

Odds: 2,14

Trippelodds: 9,94

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben

A. AIK – HV71

1, 2, 3 – 3, 5

B. Vita Hästen – Björklöven

2, 3 – 4, 6, 7

C. Karlskoga – Modo

1, 2, 3 – 2, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här