Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Generöst odds på hemmaseger

Foto: FEP / BILDBYRÅN

Favoriterna löser avancemanget i afrikanska mästerskapet. Högt spelvärde i Frankrike!

■■ De stora ligorna har uppehåll men det finns gott om matcher att analysera ändå. Afrikanska mästerskapen fortsätter och i takt med att turneringen närmare sig slutet har färre och färre skrällar synts till. Båda kvällens favoriter Elfenbenskusten och Mali ska ses med goda chanser till chanser till avancemang.

• • •

■■ Dagens bästa spel har jag hämtat från franska ligan där skadedrabbade St. Etienne gästar Angers. Bortalaget har flera tunga namn på skadelistan och borta på afrikanska mästerskapen. Spelet har inte alls fungerat för den anrika klubben den här säsongen och förändringar i startelvan som tränaren tvingas till kommer inte att hjälpa till. Oddset 2,18 på ettan är generöst!

• • •

■■ Bomben är en helbrittisk kupong med tre starka favoriter i form av WBA, Celtic och Rangers. Jag tror alla tre löser sina uppgifter men Rangers är matchen med högsta potential för en målfest och högre utdelning. Det är också i Rangers match mot Livingston jag chansar med högre målsiffror.


Matchlistan

Elfenbenskusten – Egypten 1

Två av förhandsfavoriterna ställs mot varandra redan i åttondelsfinalen. För Egypten handlar det mesta om Salah offensivt. Elfenbenskusten förväntas ha tillbaka Zaha i startelvan igen - etta!


AIK – Vita Hästen 1

AIK har varit lite av en besvikelse den här säsongen. Man har en trupp som ska kunna konkurrera om platserna på den övre halvan av tabellen. Defensiven har dock imponerat. Ettan får tipset här.


Karlskoga – Björklöven 2

Björklöven tog en viktig seger i toppstriden när man besegrade Kristianstad med hela 7-2 förra matchen. Karlskoga är en annan toppkonkurrent som visat upp en stabil defensiv. Vidöppet inför!


HV71 – Västervik 1

HV71 förlorade senast mot Modo. Nyförvärven Söderberg och Powell förväntas debutera för HV71. Västervik har skrällt mot HV71 tidigare under säsongen men mycket talar för ettan.


Södertälje – Modo 1

Modo vann efter straffar mot Södertälje förra omgången. Det var deras 16:e raka hemmamatch som man fått med sig poäng. Bortaspelet har inte varit riktigt lika starkt. Snabb chans till revansch?


Angers – St. Etienne 1

Båda lagen är hårt drabbade av afrikanska mästerskapen. St.Etienne har dessutom en jobbig skadesituation, gästerna saknar nio spelare till kvällens match. Bra läge för Angers hemma, etta.


Mali – Ekvatorialguinea 1

Både Mali och Ekvatorialguinea överraskade positivt i gruppspelet. Det är sensationellt att Ekvatorialguinea tagit sig hit med den truppen. Mali ska vara favorit men oddset 1,55 rör jag inte...


West Bromwich – Preston 1

WBA fick det att lossna den sista kvarten mot Peterborough med tre sena mål. Målskyttet framåt fortsätter att vara ett frågetecken för laget. Preston har fyra spelare på skadelistan inför.


Dagens bästa spel

Angers – St. Etienne 1

Odds: 2,18

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Angers – St. Etienne 1

Odds: 2,18

2. West Bromwich – Preston 1

Odds: 1,64

3. AIK – Vita Hästen 1

Odds: 1,85

Trippelodds: 6,61

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 3

A. West Bromwich – Preston

2, 3, 4 – 0, 1

B. Hearts – Celtic

0, 2 – 2, 4, 5

C. Rangers – Livingston

2, 4 – 1, 2

144 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här