Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formstarkt Elfsborg kan vara dagens säkraste

Foto: BILDBYRÅN

Champions League-finalen mellan Paris SG och Bayern München är dagens höjdpunkt. Jag håller den tyska storheten som favorit och ser fram emot en spännande final.

Att Malmö FF leder i halvtid och vinner matchen mot Falkenberg är ett tänkbart spel.

Elfsborg–Östersund 1

Simon Strand och Per Frick är avstängda i hemmalaget. Östersunds Eirik Hauge, Ludvig Fritzon och Noah Sonko Sundberg saknas av samma skäl. Ettan är mycket trolig. 

Malmö FF–Falkenberg 1

Efter åtta raka trepoängare blev det ”endast” en pinne för Malmö FF senast. I Falkenberg spelade MFF med en man mindre i över 80 minuter men vann i alla fall. Falkenberg får ingen revansch?

Jönköping–Västerås 1

Jönköping föll efter en stark första halvlek av ett försvagat Örgryte senast. Västerås har tagit vikta segrar på sistone. Förutom en del skador är Jonas Hellgren avstängd. Jönköping tippas.

AIK-Helsingborg 1

Martin Olsson och Anthony van den Hurk var tillbaka när Helsingborg förlorade mot Sirius efter sent avgörande. Anders Randrup är avstängd. AIK har floppat länge. Tippas med tvekan.

Varberg–Örebro 1

Varberg har förlorat tre av de fyra senaste omgångarna. Junes Barny hoppade in efter långt uppehåll senast och förstärker laget. Örebro var svagt mot Djurgården och trenden är svag.

Trelleborg–Eskilstuna 1

Trelleborg vände på steken och vann rättvist mot Norrby i Borås. Dessutom hade man en boll inne som inte dömdes som mål. AFC Eskilstuna har det jobbigt och har många uddamålsförluster. Etta.

Rosengård–Kopparberg/Göteborg 1

Efter storsegrar mot IK Uppsala och Linköping fick Rosengård bara oavgjort mot Djurgården. Dock hade man en boll i ribbans underkant. Ska man vara med i guldstriden får man inte förlora. Etta.

Paris SG–Bayern München 2

Bayern München krossade Barcelona med 8–2 och vann säkert över överraskningslaget Lyon. Paris SG har fått tillbaka spelare och har en dags längre vila. Det är ändå fördel Bayern i finalen.