Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Forest har toppchans mot formsvaga jumbon

Foto: CARL RECINE / BILDBYRÅN

Toppstriden tätnar bakom Fulham i The Championship. Starkt hemmalag utgör grunden på trippeln.

■■ Det är full omgång av The Championship under veckan med flera intressanta drabbningar. Bakom Fulham känns det helt öppet vilket lag som kommer ta hand om andraplatsen i serien och direktuppflyttning till Premier League. Både Nottingham och Queens PR är heta kandidater med deras nyfunna form.

• • •

■■ QPR står inför en passande uppgift hemma mot underpresterande Swansea. QPR har en bred uppsättning anfallare som alla håller hög Championship-klass. Deras inläggsspel kan komma att ställa till med stora problem för Swansea som haft det svårt med försvarsspelet i eget straffområde.

• • •

■■ På trippeln fyller jag på med Nottingham hemma mot Barnsley. Gästerna har inte fått ordning på anfallsspelet sedan Poya Asbaghi tog över. Man befinner sig under strecket och har enorma svårigheter med att skapa målchanser. Stoke är ett spännande skrälldrag mot ojämna Coventry. Gästerna saknar visserligen en del spelare men det finns tillräckligt med kvalité i startelvan för att vinna matchen.


Matchlistan

Senegal – Kap Verde 1

Kap Verde visade under gruppspelet att man är välorganiserade och kan stå upp mot toppnationer som Kamerun. Senegal är den givna favoriten sett till trupperna men ettan känns inte given.


Marocko – Malawi 1

Marocko är en av nationerna som imponerat mest under gruppspelet. Marocko har inte förlorat en match sedan 2019. Med spelare som Hakimi och Boufal elvan är man klar favorit.


Birmingham – Peterborough 1

Peterborough ligger under strecket och truppen man har håller inte Championship-klass. Trots att Birmingham saknar Deeney, Richards och Sanchez ska man ses med toppchans här. Ettan plockas!


Coventry – Stoke 2

Stoke kommer från en bra insats hemma mot Fulham även om det inte räckte till några poäng. Gästerna har Bursik, Powell, Souttar, Thompson och Sawyers på skadelistan. Värdet ligger i tvåan.


Luton – Bristol City 1

Lutons förlustfria svit bröts förra omgången borta mot Sheffield United. Luton har över säsongen visat upp en jämnare och högre nivå än Bristol City. Oddset 1,73 på ettan är för lågt, avslag.


Nottingham – Barnsley 1

Nottingham jagar sin fjärde raka seger. Laget har visat upp en stabilitet sedan tränarbytet tidigare under hösten. Forest har bara två förluster på sina 14 senaste matcher. Ettan är tilltalande.


Queens PR – Swansea 1

Swansea tog en efterlängtad seger hemma mot Preston förra omgången men spelet lämnade en del att önska. QPR har gått riktigt starkt på slutet. McCallum saknas för hemmalaget. Etta!


Wimbledon – Ipswich 2

Wimbledon har haft problem med målskyttet den senaste tiden och har gått segerlösa i sina sju senaste matcher. Ipswich är ett bättre lag men frågan är om inte blivit för stor favorit.


Dagens bästa spel

Queens PR – Swansea 1

Odds: 2,08

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Queens PR – Swansea 1

Odds: 2,08

2. Nottingham – Barnsley 1

Odds: 1,69

3. Coventry – Stoke 2

Odds: 3,26

Trippelodds: 11,45

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag