Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Flera faktorer talar för målsnål match

Publicerad

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.

Start: 10 november 2017.

Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds. 

ESKIL HELLBERGS SPEL

Match: Djurgården–Örebro

Spel: Under 2,5 mål

Odds: 2,04 

Insats: 2%

Spelstopp: 19.00 

Liga: Allsvenskan

Djurgården och Örebro har spelat många matcher på kort tid och det kan sätta sina spår. Örebro är en positiv överraskning men är försvagat på grund av avstängningar i dag. Sylvasse Kennedy Igboananike (fem mål), tongivande Johan Mårtensson och mittbacken Brendan Hines-Ike är inte med = stort minus. 

Djurgårdens defensiv är ramstark och om det härliga vädret håller i sig fungerar värmen som en "temposänkare”. 

Jag provar underspelet till en bit över dubbelt. 

HELLBERGS STATISTIK

Kassa: 979 kr

ROI: 98%

Antal spel: 85  

Vunna spel: 47 

JOHAN MEIJERS SPEL

Match: Sverige–Lettland

Spel: Rikard Rakell målskytt

Odds: 2,10 

Insats: 2%

Spelstopp: 20.15 

Liga: Hockey-VM

Sverige vände och vann gruppfinalen mot Ryssland och fick därmed ett lagom kvartsfinalmotstånd i Lettland. Truppen ser mycket vass ut efter de senaste NHL-förstärkningarna och Tre Kronor har bra chans att försvara guldet.

Förstakedjan med Rakell, Zibanejad och Janmark har fått mycket istid så här långt och har också producerat en hel del poäng. Rakell har fortsatt sin framgångsrika säsong i NHL med sex mål på sju matcher i VM.

Bör få en del målchanser mot Lettland och jag spelar honom som målskytt till 2,10.

MEIJERS STATISTIK

Kassa: 900 kr

ROI: 95,8%

Antal spel: 104  

Vunna spel: 47

Push:

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag