Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

EM-platsen klar – då är Italien favorit i fara

Foto: BILDBYRÅN

Det är egentligen bara i Armenien, Rumänien och Bosnien vi förväntar oss att se någorlunda jämna matcher. Åtminstone om man ska tro på oddsmakarna. 

Bosnien ska försöka rädda sin heder efter förlusten mot Grekland. Det kommer med största sannolikhet vara fullsatt mot ett redan klart Italien som troligtvis roterar i startelvan för att testa nya spelare. 

Armenien har gjort sig känt som ett offensivt landslag främst för att deras spetsspelare finns på offensiva positioner. Över 2,5 mål i matchen mot Grekland finns att hämta till drygt dubbla pengen.

Norge – Färöarna 1

Den lilla chansen Norge har kvar för att nå tredjeplatsen kräver en seger här. Rumänien har Spanien borta i sista omgången så hoppet finns ännu. Färöarnas enda poäng i kvalet hittills kom hemma mot Malta.

Armenien – Grekland 1

Grekland skapade liv i kampen om tredjeplatsen genom att besegra Bosnien hemma förra omgången. Ingen av nationerna tjänar på ett kryss om Bosnien plockar poäng i sin match. Vi investerar i Armenien.

Finland (-3) – Liechtenstein 1

Finland har skaffat sig en räkmacka fram till slutspelet och det vore ofantligt dåligt om man slarvar bort det hemma mot Liechtenstein. Vi kan dock se tendenser till nervositet. Handikapplinan lockar inte.

Rumänien – Sverige 2

Sverige behöver en poäng för att sitta i en drömsits inför sista omgången med Färöarna hemma kvar. Rumänien är inget dussinlag och måste tas på allvar. Spelare för spelare känns dock Sverige snäppet bättre, utgångstvåa.

Spanien (-4) – Malta 1

Spanien ska säkra förstaplatsen i gruppen. Gästerna har erfarenhet av den här typen av matcher och brukar kunna hålla nere i siffrorna. Frågan är om Spanien fortsätter efter ösa när ettan och tvåan rullar in, avslag.

Bosnien-Hercegovina – Italien 1

Italien har redan säkrat gruppsegern. Där bakom är det huggsexa om tredjeplatsen emellan Grekland, Armenien och Grekland. Tredjeplatsen ger inget avancemang men viktiga rankingpoäng inför fortsättningen.

Schweiz – Georgien 1

Vid en seger avancerar Schweiz förbi Irland och går upp på en direktplats till EM. En spelare som Xhaka är med all säkerhet glad över att komma tillbaka till landslaget efter den tuffa tiden i Arsenal. Banketta.

Danmark (-5) – Gibraltar 1

Gibraltar kommer in till kvalmötet med tio raka förluster. Enda gången man blivit riktigt förnedrade var hemma mot just Danmark. Då förlorade laget med 0-6. Liknande siffror i Köpenhamn? Tuff lina att spela på...