Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det blir en målfest – överspelet är bra

Foto: MARCELO DEL POZO / BILDBYRÅN

Vi hoppas på målfest när två offensivt starka lag ställs mot varandra i slutspelet. Ovisst stormöte i Champions League.

■■ Kvällens stora match är utan tvekan mötet mellan Real Madrid och PSG men det finns gott om andra spelvänliga matcher med hockeyallsvenskan och Europa League. Jag har valt att hämta mitt spel från just Europa League.

• • •

■■ Matchen mellan Spanien och Tyskland utlovar underhållning då två offensiva lag ställs mot varandra. Real Betis har underhållning non stop den här säsongen med flera målfyrverkerier och ett tilltalande spel. Defensiven sitter inte riktigt men det brukar man få på köpet när Pellegrini sitter på tränarposten. Det ger en viss charm till Betis. 

Frankfurt har precis som Betis haft problem med defensiven men man spelar en väldigt rak fotboll där kantspelet ligger i fokus. Snabba kontringar med inläggsspel från kantpositionerna. För Betis del gäller det att hitta rätt balans för att kunna kontrollera spelet utan att gå bort sig. Jag är inte övertygad om att man klarar av det utan förväntar mig en svängig tillställning. 

Över 2,5 mål i matchen finnas att hämta till oddset 1,73.

• • •

■■ På Bomben tror jag att vi får se mål åt bägge håll i Madrid medan Citys match känns mer avslagen på förhand på grund av hemmalagets stora ledning inför mötet. 

I Skottland har varken Dundee eller St. Mirren visat upp någon vidare form. Båda lagen kommer att vara väldigt måna om poängen vilket talar för en målsnål historia.


Matchlistan

Real Betis – Eintracht Frankfurt 1

Betis kan ta med sig mycket positivt från mötet mot Atletico trots att det blev förlust. Spelet såg stundtals riktigt bra ut. Guardado fick dock kliva av skadad och är tveksam till spel. Överspelet rekas!


Porto – Lyon 1

Lyon har Cherki, Diomande, Dubois och Ndombele borta från spel. Framförallt den sistnämnda, Ndombele, har betytt mycket för Lyon sedan ankomsten. Porto är tunga att möta hemma i Porto.


Modo – AIK 1

Modo har sett riktigt bra ut den senaste tiden men borta mot HV71 i seriefinalen så räckte man inte till. AIK har haft problem med målskyttet på slutet och en del småskador på nyckelspelare.


Mora – Västerås 2

Moras Johan Persson behöver plocka in sex poäng på tre matcher på Forsberg för att vinna poängligan. Västerås har varit ett mer stabilt lag genom hela säsongen och får också utgångstipset.


HV71 – Södertälje 1

Det enda som talar emot HV71 i den här matchen är motivationen Seriesegern är redan säkrad efter vinsterna mot Modo och Karlskoga. Södertälje är i stort poängbehov i botten av tabellen.


Kristianstad – Almtuna 1

Det där strålande spelet som Kristianstad visade upp tidigare under säsongen har inte riktigt funnits där senaste matcherna. Noterbart att Kontos ligger trea i poängligan på 46 poäng. Fin etta!


Manchester City – Sporting Lissabon 1

Guardiola kan ta tillfället i akt genom att rotera på flera positioner efter krossen i Portugal. City har redan avgjort dubbelmötet i och med 5-0-seger i första mötet. Det gör oddset på ettan iskallt.


Real Madrid – Paris SG 1

Både Neymar och Mbappé är frågetecken inför mötet med mindre skador. Real saknar Casemiro och Mendy. Kroos kommer att testas sent. PSG har Ramos på skadelistan sedan tidigare. Svag etta.


Dagens bästa spel

Real Betis – Eintracht Frankfurt över 2,5 mål

Odds: 1,73

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Bomben 1

A. Real Madrid – Paris SG

1, 2, 3 – 1, 2, 3

B. Manchester City – Sporting Lissabon

0, 2, 4 – 0, 2

C. Dundee FC – St. Mirren

0, 1 – 0, 2

216 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här