Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det är riktigt Nice odds på fransk hemmaseger

Foto: ICON SPORT / BILDBYRÅN

Mer öppna matcher kommande omgångar i afrikanska mästerskapen. 

Och en stark hemmafavorit i Frankrike.

Halva kupongen utgörs av matcher från de afrikanska mästerskapen som redan är inne i den andra omgången av gruppspelet. Första omgången var extremt målsnål då få lag var villiga att riskera något. Nu är förutsättningarna annorlunda då flera av nationerna måste börja jaga resultat. Vi kan nog vänta oss mer öppna tillställningar framöver.

• • •

■■ Dagens bästa spel hämtar jag från den franska ligan där ligatvåan Nice tar emot Nantes. Hemmalaget har en del avbräck med Lemina och Atal borta på afrikanska mästerskapen samt att Schneiderlin är avstängd men även Nantes har flera spelare borta. Nice kommer från fyra raka segrar och vann mötet mellan klubbarna tidigare under hösten med 2-0 på Nantes hemmaplan. Jag tror att Nice löser uppgiften i kväll igen till höga 1,85.

• • •

■■ På Bomben lutar jag mig mot hemmalagen. Matchen jag tror det kan rinna iväg i målmässigt är det tyska mötet mellan Dortmund och Freiburg. Dortmund har sina styrkor offensivt och har haft problem med att hålla nollan.


Matchlistan

Senegal – Guinea 1

Senegal har en stjärnfylld trupp men det dröjde till den 97:e minuten innan man avgjorde i premiären mot Zimbabwe. Guinea är inget dussingäng med namn som Naby Keita i truppen. Svag etta...


Malawi – Zimbabwe 2

Inget av lagen har egentligen råd med ett kryss efter förlusterna i premiären. Malawi imponerade mest offensivt men man mötte också sämre motstånd. Överspelet känns intressant till låg lina.


Marocko – Komorerna 1

Marocko dominerade i premiären mot Ghana och vann rättvist. Marocko har en av turneringens bästa trupper och kan gå väldigt långt i det här mästerskapet. Bör säkra avancemanget redan nu.


Gabon – Ghana 2

Det är tveksamt ifall Gabons stora stjärna Aubameyang hinner bli friskförklarad till det här mötet. Utan honom tappar Gabon nästan hela deras offensiv. Nyckelmatch för Ghana - tvåa!


Zwolle – Willem II

Bottenmöte i den holländska ligan där båda lagen har flera spelare borta inför mötet. Zwolle ligger sist i serien med endast sex poäng efter 18 omgångar. Jag rör inte ettan till det oddset, avslag.


Dortmund – Freiburg 1

Dortmund stod för en heroisk upphämtning borta mot Frankfurt förra omgången. Det gör att ligan fortfarande lever. Freiburg tappade 2-0 till 2-2 i slutminuterna mot Bielefeld. Sund etta.


Nice – Nantes 1

Nice har varit det stora utropstecknet i den franska ligan. Klubben ligger på andraplats trots en poängs avdrag. Nantes kommer till mötet utan Coulibaly, Traore, Simon och Castelletto.


Brighton – Crystal Palace 1

DaSilva saknas och Jorgensen är tveksam till spel för hemmalaget. Palace har Ayew, Kouyate och Zaha borta på afrikanska mästerskapen. Samtliga tre hade varit givna i startelvan för Palace.


Dagens bästa spel

Nice – Nantes 1

Odds: 1,85

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Nice – Nantes 1

Odds: 1,85

2. Brighton – Crystal Palace 1

Odds: 2,10

3. Dortmund – Freiburg 1

Odds: 1,50

Trippelodds: 5,82

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 2

A. Brighton – Crystal Palace

1, 2 – 0, 1

B. Dortmund – Freiburg

2, 4, 5 – 1, 2

C. Nice – Nantes

2, 3 – 0, 1

96 rader, spelstopp 20.29

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här