Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De jagar andraplatsen – Turkiet har toppchans

Foto: UMIT BEKTAS / BILDBYRÅN

CL-Hockey och kvalspel med flera heta spelobjekt!

■■ Champions League-hockeyn går in i slutspelsfasen av turneringen med flera av svensklagen igång under kvällen. 

Frölunda är det laget som presenterar störst spelvärde med tvåan till fina 1,88!

• • •

■■ I VM-kvalet hittar vi dagens bästa spel där Turkiet måste vinna för att vara säkert på minst play off då Nederländerna och Norge möts. Mot ett svagt Montenegro tror jag inte att Turkiet missar den chansen. Montenegros segrar i kvalet har kommit mot Gibraltar och Lettland.

• • •

■■ Ur ett svenskt perspektiv vill vi helst att både Wales och Norge ska tappa poäng för att Sverige ska bli seedat i play off-spelet. Just Norges match tror jag kommer att bli relativt öppen vilket också speglar sig i mitt Bomben-system. 

• • •

■■ Bosnien har sett horribelt ut defensivt och möter ett Ukraina som måste vinna, bortasidan streckas på med mål. Finland behöver också poäng men jag är inte lika övertygad om att man löser uppgiften hemma mot Frankrike…


Matchlistan

Klagenfurt – Leksand 2

Leksand måste bli lite mer cyniskt om man ska gå långt i slutspelet. Klagenfurt kommer att packa mittzonen och försöka utnyttja Leksands misstag. Gästerna ska dock vara klar favorit inför.


Växjö – Tappara 1

Tappara är spelskickliga väldigt effektiva. Växjö är ett bättre lag rent defensivt och ser man till powerplay ska hemmalaget ha en stor fördel. Växjö tippas men oddset 1,91 känns för lågt.


Mannheim – Frölunda 2

Frölunda dras med en del skador i truppen. Friberg är osäker till spel. Man har dock haft en tradition av att prestera väldigt bra i den här turneringen. Tacksam lottning nu med, tvåan gillas!


Bosnien – Ukraina 2

Bosnien får tillbaka Dzeko efter att han missat den avgörande matchen mot Finland. Ukraina behöver vinna om man ska kunna gå om Finland i tabellen. Motivationsfaktorn talar för Ukraina.


Finland – Frankrike 2

Finland kämpade till sig segern mot Bosnien på bortaplan senast vilket har gett nationen en chans att gå till VM. Raitala är avstängd för Finland. Frankrike har redan säkrat VM-platsen.


Montenegro – Turkiet 2

Turkiet har fått en gratischans att gå vidare efter att Norge kryssade mot Lettland. Nu måste man göra jobbet och besegra ett redan avsågat Montenegro. Hemmanationen har inget att spela för.


Nederländerna – Norge 1

Det märktes att Haaland inte var med när Norge kryssade mot Lettland. Norrmännen såg väldigt uddlösa ut framåt. Skyttekungen saknas även till det här mötet. Norge måste framåt här.


Wales – Belgien 2

Bale fick kliva av i halvtid senast mot Belarus. Om han inte kan vara med skulle det vara ett enormt avbräck för Wales. Belgien förväntas rotera i elvan då man redan är klara för VM-slutspelet.


Dagens bästa spel

Montenegro – Turkiet 2

Odds: 1,70

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Montenegro – Turkiet 2

Odds: 1,70

2. Bosnien – Ukraina 2

Odds: 1,71

3. Nederländerna – Norge över 2,5 mål i matchen.

Odds: 1,61

Trippelodds: 4,68

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben

A. Finland – Frankrike

0, 1 – 0, 2, 3, 4

B. Nederländerna – Norge

2, 4 – 1, 3

C. Bosnien-Hercegovina – Ukraina

0, 1, 2 – 2, 3, 4

288 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här