Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De har skrällchans i italienskt cupmöte

Foto: BILDBYRÅN

Sex matcher från SHL toppar torsdagens utbud. 

Jag gillar ettan i Ängelholm där Rögle med kaptenen Mattias Sjögren tillbaka tar emot ett intensivt matchande Luleå.

I Italien tycker jag att Parma har hygglig skrällchans i cupen mot ett skadedrabbat Roma. Bör få bra kontringslägen och Parma +0,5 till dubbla pengarna känns spelvärt.

Brynäs–Färjestad 1

Uppåt i Brynäs efter två raka segrar sedan tränarskiftet. Lukas Kilström blir borta på obestämd tid på gruns av hjärnskakning. FBK:s poängmaskin Michael Lindqvist missar resten av säsongen.

Djurgården–Linköping 1

Djurgården svarade för två riktiga bottennapp i semifinalen i CHL. Holtz och Axelsson klev av senast. LHC tappade 2–0 till förlust mot Brynäs och har åtta raka förluster. Trolig etta.

Leksand–Örebro X

Två raka segrar efter straffar har givit Leksand rejält häng på LHC ovanför strecket. Ser ut att ha fått bättre ordning på defensiven senaste veckorna. Även Örebro är starkt defensivt. Målsnålt?

Oskarshamn–Frölunda 2

Oskarshamn tar större delen av sina poäng på hemmais. Seger mot serieledaren Luleå näst senast. Känslan är ändå att det blir tufft mot ett Frölunda som vill vända trenden i seriespelet. 

Rögle–Luleå 1

Rögle var länge det bättre laget mot Leksand men föll efter straffar. Får bl a tillbaka kaptenen Mattias Sjögren = stort plus. Luleå har haft tufft spelschema i och med CHL. Bra etta.

Växjö–Skellefteå 1

Växjö skapade flera heta chanser mot Malmö men fick inte hål på en storspelande Alsenfelt. Har annars spelat mycket bra på hemmais senaste månaden. Kan bryta Saiks segersvit.

Parma–Roma 1

Parma har nackdel av en vilodag mindre (spelade i måndags) men har å andra sidan ett klart bättre skadeläge än Roma. Zaniolo blev skadad senast och blir borta länge. Parma kan överraska. 1x!

Boston–Pittsburgh 2

Pittsburgh har spelat osannolikt bra trots tuffa skadeproblem. Mot Minnesota gjorde stjärnan Crosby comeback efter två månaders skadeuppehåll. Boston har tveksam form. Bra skrällodds på tvåan.