Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De blir bästa IFK-lag – 1,60 är ett bjudodds

Foto: BILDBYRÅN

Premiärmatcherna i de svenska fotbollsserierna är uppskjutna på grund av det osäkra läget i Sverige och övriga världen. Men det finns en hel del långtidsspel tillgängliga hos spelbolagen och vi har gått igenom allsvenskan, superettan och damallsvenskan och bjuder på spelförslag från varje serie.

Allsvenskan

IFK Norrköping fick en trög inledning på säsongen i fjol och trots bra spurt blev det ingen medalj.

Det finns gott om riktigt bra spelare i laget och Peking blir att räkna med när allsvenskan drar igång. Målvakten Isak Pettersson håller hög klass. Offensivt finns det mängder med bra alternativ. Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic kommer att ställa till det hos de flesta lag. Den sistnämnde är en attraktion i allsvenskan.

Att IFK Norrköping tar fler poäng än IFK Göteborg är ett väldigt sannolikt spel i min bok. Oddset är generöst och till finfina 1,60 kliver jag in.

Superettan

Halmstad var superettans bästa lag under de avslutande 21 omgångarna i fjol, men blev bara sexa efter en mycket svag inledning. Under vintern har man laddat batterierna och årets upplaga håller hög klass. Ställer inte mängder med skador och sjukdomar till det borde 2020 bli lyckosamt. 

Att HBK kommer topp-tre spelas till 1,90.

Damallsvenskan

Rosengård tog hem guldet förra säsongen och har i stort sett alla startspelare under kontrakt även den här säsongen. Har dessutom kryddat offensiven med landslagsmeriterade anfallaren Mimmi Larsson från konkurrenten Linköping. Spelare som Bennison och Rytting Kaneryd har stor utvecklingspotential och nu har man dessutom skyttedrottningen Anvegård med från start. 

Rosengård ser komplett ut och vi har svårt att se något lag utmana den stora guldfavoriten. Odds runt 1,35 på serieseger är dock inget spännande spel att ha över en längre tid.

Landslagsanfallaren Anna Anvegård svarade för nio mål på nio matcher under hösten sedan hon anslöt från Växjö. Kommer få mängder med målchanser den här säsongen och får hon vara skadefri är det bra chans att hon tar hem skytteligan. 

Favorit hos spelbolagen men till odds runt 3,00 tycker jag att det är värt ett spel.

På h2h-marknaden har vi hittat ett par intressanta spel. Kristianstad har tappat nyckelspelaren Chikwelu och backstjärnan Atladottir är mammaledig vilket är ett jätteminus för defensiven. Har några intressanta nyförvärv men ser inte jättemycket bättre ut än förra säsongen.

Skåne-kollegan Vittsjö var en positiv överraskning i fjol då man slutade trea, åtta poäng före Kristianstad. Nyckelspelarna är kvar och man har dessutom kryddat truppen med Rosengård-spelaren Ebba Wieder.

Vittsjö är ett hårt arbetande lag och oerhört jämnt i sina prestationer och ska ha bra chans att komma före Kristianstad i tabellen även i år. 1,74 är klart spelbart.

Plockar även Linköping mot Piteå till 1,68. Har spetsnamn som Fischer, Hurtig och Blackstenius och även om truppen ser aningen tunn ut tror jag att man har bra chans att vara före Piteå som tappat flera av lagets bästa spelare de senaste säsongerna.

SPELFÖRSLAGEN

Allsvenskan
IFK Norrköping före IFK Göteborg. Odds: 1,60.

 

Superettan

Halmstad topp tre. Odds: 1,90.

 

Damallsvenskan

Anna Anvegård vinner skytteligan. Odds: 3,00.

Vittsjö före Kristianstad. Odds: 1,74.

Linköping före Piteå. Odds: 1,68.