Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

City ska ha toppchans – vinner med marginal

Foto: BILDBYRÅN

Djurgården kan koppla ett än hårdare grepp om guldet. Ett målfarligt Hammarby väntar i derbyt och överspelet lockar. 

I Premier League ska ett pressat Manchester United försöka få med sig tre poäng från nordöstra England. Kan/orkar ett skadedrabbat Newcastle stå emot?

Djurgården–Hammarby 1

Djurgården har champagnen på kylningen och vände hotfullt underläge till seger i Östersund. Hammarby har öst in mål och mot ett sargat Örebro blev det solklar seger trots tidigt underläge. Djurgården tippas i en match som kan bli säsongens häftigaste. Målrikt? 

Kalmar FF–AFC Eskilstuna 1

Rasmus Elm är avstängd i Kalmar FF och Alexander Jakobsens medverkan är tveksam. Endast en av 13 hemmamatcher har slutat med seger och KFF är en besvikelse. Alla skador har dock påverkat slagstyrkan. AFC Eskilstuna är pressat i botten. Avstå spel.

Arsenal–Bournemouth 1

David Brooks, Charlie Daniels, Dan Gosling, Adam Smith och Junior Stanislas saknas i Bournemouth, som trots avbräcken gör det bra. Arsenal är befogad favorit på hemmaplan.

Manchester City–Wolverhampton 1

Wolverhampton tog säsongens första trepoängare i senaste omgången. I torsdags besegrades Besiktas i Turkiet och fjolårets sensationslag är på rätt väg. Manchester City jagar Liverpool i toppen och trots att skadelistan omfattar defensiva spelare och Kevin de Bruyne är skadad är segerchansen stor.

Southampton–Chelsea X

Southampton föll trots spel med en man mer i en timme mot Tottenham och har en bit till toppformen. Emerson Palmieri och Antonio Rudiger saknas åtminstone i Chelsea. Southampton har kapacitet att utmana Chelsea hemma. Ettan är tänkbart lir med + mål.

Malmö FF–IFK Göteborg X

Malmö FF fick ett par skador mot FC Köpenhamn i torsdags och Sören Rieks och Anders Christiansen spelar troligen inte. Urladdningen mot FCK kan sitta i benen och IFK Göteborg är utvilat och kommer inte att lägga sig i prestigemötet. 

Newcastle–Manchester United 2

Newcastle tog turlig poäng mot Brighton och har mycket att bevisa. Utvisningen på Isaac Hayden bidrog i allra högsta grad till smällen mot Leicester (0–5). Skadelistan omfattar flera spelare.

Torino–Napoli 2

Napoli har ett par bollar i virket mot Genk och tappade oväntat poäng. Förutom skadade Tonelli, Maksimovic, Hysa och Mario Rui är Koulibaly är avstängd. Torinos Bremer kan inte medverka i hemmalaget. Utgångstvåa.