Chelsea en stark vinnare i Ryssland

Foto: PETER CZIBORRA / BILDBYRÅN

Chelsea tar chansen att säkra gruppsegern. Målfest på Bomben.

■■ Höstens sista CL-matcher äger rum i kväll innan vi kliver in i slutspelet till våren. Mina ögon fastnar för Chelsea som ska försöka att försvara sin position som gruppetta. Efter två svaga insatser i ligaspelet behöver Tuchel få svar på flera punkter. Zenit har ingenting att spela för och har heller inte imponerat nämnvärt spelmässigt.

• • •

■■ Det finns flera skrällbud i kväll då storklubbar saknar motivation men precis som igår bör man ta en extra titt på startelvorna innan man tar ett beslut som spelare. Vi såg exempelvis Klopp spela med både Mané och Salah i går vilket blev för mycket för Milan.

• • •

■■ På Bomben tror jag att vi får se målrika tillställningar i samtliga tre matcher. Det finns alltså potential för hög utdelning på kvällens kupong. Sevilla ska ses med toppchans då spanjorerna måste vinna sin match för att avancera.


Matchlistan

Juventus – Malmö FF 1

Malmö har haft fullt upp med guldfirandet i helgen efter att det allsvenska guldet säkrades. Gästerna har heller ingenting att spela för mer än äran. Tacksam uppgift för Juventus.


Zenit – Chelsea 2

Chelsea förväntas rotera en del i elvan men man behöver vinna för att säkra förstaplatsen i gruppen. Kanté, Chilwell och Chalobah är skadade medan Alonso och Havertz är frågetecken inför mötet.


Atalanta – Villarreal 2

Atalanta ska visserligen vara favorit men det är betydligt jämnare mellan dessa lag än oddsen föreslår. Villarreal har ett grundspel som håller hög europeisk klass. Högt värde i Villarreal.


Bayern München – Barcelona 2

Barcelona har endast mäktat med två mål framåt i gruppspelet efter fem omgångar. Bayern är redan klar gruppetta och kan välja att rotera i elvan. Barca saknar Pedri i truppen.


Benfica – Dynamo Kiev 1

Benfica får klara sig utan skadade Lucas, Pinho, Radonjic och Goncalves. Hos gästerna är Besedin, Kedziora och Popov borta från spel. Benfica behöver tre poäng och ska vara det bättre laget.


Manchester United – Young Boys 1

Pogba och Varane saknas fortfarande för United. Gästerna har hela åtta spelare borta inför mötet. Young Boys behöver gå för segern om man ska ta sig vidare i europaspelet. Avslag på ettan.


Salzburg – Sevilla 2

Sevilla behöver vinna för att avancera. Förutsättningarna är tydliga och med flera spelare borta för hemmalaget får Sevilla anses vara favorit. Gästerna har fått dålig utdelning på sina målchanser.


Wolfsburg – Lille 1

Det är helt öppet i gruppen och för Lille räcker det med en poäng för att nå slutspel men Wolfsburg behöver vinna för att ha chansen att gå vidare. Wolfsburg saknar Schlager i truppen.


Dagens bästa spel

Zenit – Chelsea 2

Odds: 1,53

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Zenit – Chelsea 2

Odds: 1,52

2. Atalanta – Villarreal 2

Odds: 4,45

3. Salzburg – Sevilla 2

Odds: 2,42

Trippelodds: 16,36

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 4

A. Atalanta – Villarreal

1, 3, 5 – 2, 3

B. Wolfsburg – Lille

0, 2 – 0, 2, 3

C. RB Salzburg – Sevilla

1, 2 – 1, 3

144 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här