Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chansrik retur i München – här är hetaste spelvalet

Foto: KAI PFAFFENBACH / BILDBYRÅN

Drömtisdag med Champions League och SHL! Den förväntade matchbilden gör statistikspelet högintressant.

■■ Det är dags för returmatcherna i Champions League. På förhand ser inte kvällens matcher ut att bli speciellt dramatiska med ett Bayern som är megafavorit på hemmaplan och ett Liverpool som har 2–0 att gå på från mötet i Italien. 

Inter behöver göra det första målet i matchen om det ska bli någon nerv överhuvudtaget. För Bayerns räkning behöver man höja sitt spel. Om man presterar på samma sätt som i Österrike kan det bli jämnare än många tror. Salzburg tror stenhårt på sin spelidé och är inte rädda för att köra på det fullt ut. Bayern kan inte slarva i passningsspelet om man vill gå vidare till kvartsfinal.

• • •

■■ Det bjuds också på ett axplock av matcher från SHL. Mest intressant på förhand är derbyt i Norrland mellan Skellefteå mot Luleå. Båda lagen krigar i toppen om att få den där åtråvärda förstaplatsen i grundserien. Det har varit en del ojämna prestationer från båda lagen inför kvällens möte så det blir intressant att se vilka som inspireras av uppgiften och tar hem segern.

• • •

■■ Dagens bästa spel hämtas från Tyskland och Bayerns drabbning mot Salzburg. Som jag var inne på tidigare så tror jag att det blir en öppen tillställning med gott om målchanser. Båda lagen tycker om att stå högt i sitt försvarsspel vilket öppnar upp stora ytor på planen om man har skickligheten att göra sin gubbe. Över 10,5 skott på mål i matchen finns att spela till höga 1,90.


Matchlistan

Djurgården – Timrå 1

Det blir en snabb repris på söndagens heta drabbning mellan lagen. Då gick Djurgården vinnande ur striden efter straffar. Dick Axelsson blev matchhjälte för Djurgården med ett hattrick, fin etta!


Färjestad – Örebro 1

Färjestad har fortsatt en del spelare på skadelistan och det märks att man inte fått någon kontinuitet i kedjorna. Laget kommer från en svag insats hemma mot Linköping. Snabb chans till revansch.


Linköping – Leksand 2

Efter flera fina insatser kom ett riktigt bottennapp för Linköping i mötet mot Malmö. Noterbart att Little har gjort mål i tre raka matcher för Linköping. Leksand har mer spets framåt - tvåa.


Oskarshamn – Brynäs 2

Oskarshamn har haft ett svårt spelschema på slutet men det är ändå oroväckande att förlusterna duggar titt som tätt just nu. Det skiljer inte så mycket mellan lagen som oddsen säger.


Skellefteå – Luleå 1

Prestigefyllt derby i toppen av poängen. Efter två svaga matcher mot Brynäs och Djurgården stod Luleå för en stark insats borta mot Oskarshamn senast. Tyrväinen var tillbaka från avstängning.


Växjö – Rögle 2

Rögle har dragits med en del skadeproblem på slutet men truppsituationen ser bättre ut nu. Laget övertygade när man körde över Skellefteå på hemmaplan förra omgången. Värdet ligger i tvåan.


Bayern München – Salzburg 1

Salzburg stod upp bra i första mötet och var inte långt ifrån att lämna Österrike med en seger i bagaget. Bayern har Davies, Goretzka och Tolisso på skadelistan. Formen är tveksam hos tyskarna.


Liverpool – Inter 1

För Liverpool saknas Thiago, Matip och Firmino. Det var ingen briljant insats från Liverpool i helgen men det räckte till seger mot West Ham. Man har redan 2-0 att gå på från första mötet i Italien.


Dagens bästa spel

Bayern München – Salzburg över 10,5 skott på mål.

Odds: 1,90


Bomben 1

A. Skellefteå – Luleå

0, 2, 4 – 1, 3, 5

B. Färjestad – Örebro

3, 5 – 0, 2, 3

C. Växjö – Rögle

2, 4 – 2, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här