Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bielsas spelfilosofi kan få bra utdelning i Newcastle

Foto: PETER POWELL / BILDBYRÅN

Bomben 2, 17 september

Spelstopp: 20.44

När Leeds var som bäst förra säsongen varvade Bielsa mellan sin spelfilosofi och ett mer pragmatiskt tillvägagångssätt. Den här säsongen har han kört all in på sin spelfilosofi. Det har varit ett massivt springande med högintensivt presspel, något som gränsar till naivt stundtals. Mot topplagen är det svårt hitta rätt men mot ett mediokert Newcastle ska det kunna bära frukt.

Celta har bara plockat en poäng den här säsongen men första halvlek senast borta mot Real Madrid är något som laget kan bära med sig in till det här mötet. Om man spelar på den nivån kommer Cadiz att få det svårt. Det är två lag som inte gör speciellt mycket mål framåt.

Sassuolo hade nog med målchanser för att göra både tre och fyra mål borta mot Roma, men knappa offsidemål, ramträffar och frilägesmissar blev kostsamma. Det är utan tvekan ett lag som tillhöra den övre halvan av tabellen. Gästerna har landslagsanfallaren Belotti på skadelistan.


ANNONS: Lämna in expertens spel här 

SYSTEMFÖRSLAGET

A. Newcastle – Leeds

1, 2, 3 – 0, 2, 3

B. Celta – Cadiz

0, 2, 3 – 0, 1

C. Sassuolo – Torino

1, 3, 5 – 1

162 rader