Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bästa spelförslagen: Amrounis guide till fredagens hetaste matcher

Foto: LEONIEHORKY / BILDBYRÅN

Offensivt balanserat lag talar för målfest i Tyskland. Skrällvarning utfärdas på Bomben med flera nyckelspelare aktuella för spel igen.

■■ Det är inte det bästa spelutbudet med ett landslagsuppehåll som väntar runt hörnet men det finns några höjdpunkter att lyfta fram. Dagens bästa spel hämtar jag från det tyska mötet mellan Bochum och M’Gladbach. Gästerna har hittat rätt med målformen men den defensiva balansen finns inte riktigt där ännu. Mot bottenlaget Berlin spelade man kontrollerat i en tvåmålsledning men Berlin kunde trots det komma till några målchanser. Bochum är ett bättre lag offensivt och kommer att få sina chanser på hemmaplan. 

Över 2,5 mål i matchen plockas till fina 1,72.

• • •

■■ På Bomben vill jag lyfta Leeds som en skrällvarning. Gästerna har en tuff säsong i botten av tabellen men man har ett lag som hör hemma någonstans i mitten. Nu kan Bamford, Cooper och Phillips vara aktuella för spel igen och men tycks ha fått en nytändning sedan nya tränaren Marsch tog över. 

Athletic mot Getafe har alla ingredienser för att bli en jämn och målsnål historia, precis som mötet i Italien. Genoa har kryssat i sju(!) raka matcher inför kvällens match. Samtliga matcher har slutat 1–1 eller 0–0.


Matchlistan

Sassuolo – Spezia 1

Sassuolo har viktige Raspadori avstängd. Djuricic och Obiang saknas sedan tidigare. För gästerna är Sala, Nzola, Sena och Colley borta från spel. Sassuolo ska vara klar favorit hemma.


Heerenveen – Heracles 1

Heerenveen har inte varit den målmaskinen vi vant oss vid att se senaste säsongerna. Istället är det deras defensiv som burit laget framåt. Man snittar under ett mål per match, avslag.


Bochum – M’Gladbach 2

Gladbach seger mot Hertha förra omgången var ett steg i rätt riktning. Spelet var inte bländande men man gjorde två mål framåt för tredje matchen i följd. Bochum saknar fem spelare.


Newport – Hartlepool 1

När lagen möttes tidigare under säsongen vann Newport med 2-1. Nu har man dessutom fördelen av att spela på hemmaplan och har sju raka matcher utan förlust. Newport får utgångstipset.


Wolverhampton – Leeds 1

Wolves kommer från två raka segrar där man hållit nollan men spelet lämnar fortfarande en del att önska. Wolves saknar Hoever och Semedo. Leeds sakna Firpo inför matchen.


St. Etienne – Troyes X

St. Etienne har Macon, Sow och Hamouma på skadelistan. För gästerna saknas Rami, Hyun-Jun, Domingues och Azamoum. Det är ett ångestmöte i botten av tabellen med mycket på spel.


Genoa – Torino X

Genoa har kryssat sju(!) raka matcher i ligaspelet. Fem av dessa har slutat 0-0. Det är ingen hemlighet att man kommer fokusera på försvarsspelet även i kväll. Krysset ligger nära till hands, högt odds!


Athletic Bilbao – Getafe 1

Det är två lag med sina styrkor i defensiven. Båda är väldigt välorganiserade och tar ytterst få risker i spelet. Athletic har mer spets i truppen och fördelen av att spela på hemmaplan. Athletic rekas!


Dagens bästa spel

Bochum – M’Gladbach över 2,5 mål.

Odds: 1,72

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Bomben 2

A. Wolverhampton – Leeds

1, 3 – 0, 2, 3

B. Genoa – Torino

0, 1 – 0, 1

C. Athletic Bilbao – Getafe

0, 1, 2 – 0, 2

144 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här