Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Atlético har toppchans mot gruppens jumbo

Foto: JUAN MEDINA / BILDBYRÅN

Skador och avstängningar är temat för dagens Champions League-matcher.

■■ Det blev en succéartad gårdag då dagens bästa spel och trippeln hittade hem. 

• • •

■■ Champions League knackar på dörren även i kväll och det finns fler högintressanta matcher att sätta tänderna i. Jag har riktat blickarna mot Madrid där ett ihåligt Milan ska försöka greppa sista halmstrået för att nå tredjeplatsen i gruppen. Så som gästernas försvarsspel sett ut finns det ingen anledning att tro att Milan kommer lösa den uppgiften mot ett allt mer välspelande Atletico.

• • •

■■ Bomben är svårbedömd med gruppfinalen i Manchester och ett redan klart Liverpool. City saknar De Bruyne men deras grundspel är så pass bra att man ändå får gälla som favorit trots att PSG ställer upp med sin supertrio längst fram. 

• • •

■■ Liverpool är redan klar gruppetta. Vi såg ett liknande scenario för något år sedan mot Midtjylland, då ställde Klopp upp med bästa laget och fick Jota skadad. Vi får se om han lärt sig något av det misstaget.


Matchlistan

Besiktas – Ajax 2

Ajax är redan klart för slutspel men man behöver en poäng till för att säkra förstaplatsen i gruppen. Besiktas saknar stjärnanfallaren Batshuayi och avstängde Josef. Ajax har övertygat.


Inter – Shakhtar Donetsk 1

Inter saknar fortsatt de Vrij och Alexis. Shakhtar får klara sig utan Moraes, Konplyanka, Dentinho och Traore. Det blev 1-1 när lagen möttes i Ukraina men Inters form är betydligt bättre nu - etta.


Atletico Madrid – Milan 1

Det finns frågetecken kring Milans försvarsspel efter helgens insats mot Fiorentina i ligaspelet. När lagen möttes i Italien tidigare under gruppspelet vann Atletico med 2-1. Lutar åt Atletico här.


Club Brugge – Leipzig 2

Leipzig ligger sist i gruppen men en seger skulle ta laget upp till tredjeplatsen där Club Brugge befinner sig. Båda har en hel del skador att ta ställning till men Leipzig har mer bredd.


Liverpool – Porto 1

Det blir avgörande vilket lag som Klopp väljer att ställa upp med. Liverpool har ingenting att spela för då man redan säkrat gruppsegern. Därav det höga oddset på ettan. Avvakta startelvorna.


Manchester City – Paris SG 2

Med Messi, Mbappé och Neymar på planen är 5,00 för högt på PSG. City har visserligen övertygat men både De Bruyne och Grealish ser ut att missa matchen för City. Spelvärde i bortalaget.


Sheriff Tiraspol – Real Madrid 2

Real Madrid behöver vinna för att säkra avancemanget till slutspelet. Gästerna kommer in till kvällens möte med fyra raka segrar i ryggen. Hazard, Valverde, Ceballos och Bale saknas för Madrid.


Sporting – Dortmund 1

Det är en direkt avgörande match för vilket lag som ska ta andraplatsen i gruppen. Dortmund saknar tio spelare ur den ordinarie truppen med namn som Hummels, Haaland, Dahoud och Hazard.


Dagens bästa spel

Atletico Madrid – Milan 1

Odds: 1,64

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Atletico Madrid – Milan 1

Odds: 1,64

2. Club Brugge – Leipzig 2

Odds: 2,20

3. Sporting Lissabon – Dortmund 1

Odds: 2,54

Trippelodds: 9,16

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben 3

A. Manchester City – Paris SG

0, 2, 4, 5 – 1, 3, 4

B. Atletico Madrid – Milan

0, 1, 2 – 0, 1

C. Liverpool – Porto

1, 3 – 1, 3

288 rader, spelstopp 20.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här