Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRŁN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRŁN

Ändringar i femmorna kan ge en positiv effekt

Publicerad

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.

Start: 10 november 2017.

Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds. 

ESKIL HELLBERGS SPEL

Match: Frölunda–Karlskrona

Spel: Frölunda

Odds: 1,50

Insats: 2%

Spelstopp: 19.00

Liga: SHL

Såväl Färjestad som Luleå lockar till spel i dag. Men Frölunda är en sannolikare vinnare och efter flera svaga insatser hoppas jag att Göteborgslaget levererar. Ändringar i femmorna är att vänta efter förlusten mot Malmö Redhawks. Kommer Frölunda upp i rätt nivå blir det seger över Karlskrona.

HELLBERGS STATISTIK

Kassa: 979 kr

Avkastning (ROI): 96%

Antal spel: 21

Vunna spel: 10

JOHAN MEIJERS SPEL

Match: Hertha Berlin–Östersund

Spel: Östersund +0,25

Odds: 2,00

Insats: 3%

Spelstopp: 21.05

Liga: Europa League

Hertha Berlin har haft en ganska fiaskoartad säsong hittills och är borta från slutspel i Europa League. Har heller ingen större marginal till bottenlagen i ligan. Med tre viktiga ligamatcher på en dryg vecka med start på söndag kommer tränaren Pal Dardai rotera rejält i startelvan i kväll. Bland annat blir det debut för tredjemålvakten Jonathan Klinsmann (son till gamle centertanken Jürgen Klinsmann). 

Östersund jagar gruppsegern som ger bra prispengar och vill ha UEFA-poäng som ger Sverige en bättre ranking inför kommande Europaspel. Har inga ligamatcher som stör och kan gå all in i kvällens match.

Jag räknar med bra skrällchans och spelar ÖFK +0,25 asian handicap (halv vinst på oavgjort, hel vinst på seger)) till klart godkända 2,00.

MEIJERS STATISTIK

Kassa: 953 kr

Avkastning (ROI): 91%

Antal spel: 22

Vunna spel: 11

JOHAN VIDELLS SPEL

Match: Vaasan Sport–Kärpät

Spel: Kärpät över tre mål

Odds: 1,.96

Insats: 3%

Spelstopp: 17.30

Liga: Liiga (ishockey, finska högsta ligan) 

Kärpät har ångat på omgång efter omgång och inför kvällens möte med Sport på bortais har man bara tappat poäng i fem av 30 matcher. Vad gäller hemmalaget är det ingen vidare form man radar upp för tillfället då man har fem raka förluster i bagaget och ser vi tillbaka på de tio senaste har de bara tagit två trepoängare. Kärpät är utan tvekan det vassare laget av de här båda och bör lämna Vasa med full pott.

Spelvärdet ligger i att bortalaget noteras för över tre mål till oddset 1,96 vilket testas med medelinsats. 

VIDELLS STATISTIK

Kassa: 870 kr

Avkastning (ROI): 79%

Antal spel: 26

Vunna spel: 11

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag