Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allt talar för chansrik match i Amsterdam

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / BILDBYRÅN

Utmärkt utgångsläge för United för att ta sig vidare. En öppen tillställning gör statistikspelet till ett intressant drag.

■■ Det är en fin speltisdag vi har framför oss med matcher från SHL, The Championship och framför allt Champions League. Matchen i fokus hos de flesta kommer vara stormötet mellan Manchester United och Real Madrid. United har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge efter Elangas mål i Madrid. Det räcker med att vinna matchen för att gå vidare och man behöver inte oroa sig för bortamål då den regeln är borttagen inför årets säsong.

• • •

■■ När det kommer till dagens bästa spel har jag valt att titta närmare på den andra matchen mellan Ajax mot Benfica. Första mötet var en svängig historia med gott om målchanser för båda lagen. Ajax fick med sig ett oavgjort resultat efter att det slutat 2–2. Både Tadic och Haller hittade in i målprotokollet för Ajax (i vanlig ordning.). Ajax kommer att pressa högt på sin hemmaplan och hittar Benfica igenom den pressen blir det enorma ytor för deras omställningsspel. 

Jag tror på en ny öppen historia men mållinan ligger redan i överkant. Därför väljer jag att investera i statistikspelet över 10,5 skott på mål i matchen till fina 1,80.

• • •

■■ På Bomben tror jag att Leksand svaga form håller i sig mot topplaget Skellefteå. Växjö får en snabb chans till revansch mot Frölunda men det är ett lag man haft svårt mot senaste åren. Färjestad mot Rögle känns vidöppen på förhand och där väljer jag också att strecka friskt.


Matchlistan

Färjestad – Rögle 1

Rögle kommer allt närmare seriesegern då man har två matcher tillgodo på tvåan Luleå. Gästerna har Tambellini osäker till spel. Jonsson, Brithén och Lesund saknas sedan tidigare för Rögle.


Leksand – Skellefteå 2

Leksand upplever en dålig trend just nu med tre raka förluster där man släppt in fyra mål eller fler. Defensiven har inte fungerat. Skellefteå har Mascherin, Stenman och Pudas borta från spel.


Malmö – Djurgården 1

Djurgården fick tillbaka Strandberg, Engsund och Arnesson förra matchen. Malmö har gått riktigt starkt på slutet. Nyckelmatch för båda lagen i kampen om att undvika kvalspel. Fördel Malmö!


Oskarshamn – Örebro 1

Örebro kommer från en av säsongens bästa bortamatcher för deras del. Man vann rättvist borta mot formstarka DIF. Örebro har slitit med bortaspelet hela säsongen. Se upp för Oskarshamns PP!


Växjö – Frölunda 2

Växjö får en snabb chans till revansch efter övertidsförlusten i Scandinavium. Frölunda är annars ett lag som Växjö haft det väldigt svårt mot senaste åren. Carlsson är tillbaka från skada för FHC.


West Bromwich – Fulham 2

Det är ligans två bästa lag sett till skapade målchanser. Fulham kommer från en svag insats från Barnsley medan WBA hämtade upp 0-2 till 2-2 sent mot formstarka Huddersfield. Favorit i fara?


Ajax – Benfica 1

Gorter, Klaiber, Pasveer och Stekelenburg saknas för Ajax. Benfica har Pinho, Seferovic och Verissimo på skadelistan. Första mötet var en svängig tillställning som slutade 2-2. Klar fördel för Ajax!


Manchester United – Atletico Madrid 1

Det är ett skadedrabbat Atletico som tar sig an United. Gästerna har fått ha flera juniorer på bänken i senaste ligamatcherna. Wass, Vrasljko, Lemar, Cunha, Hermoso och Kondogbia missar mötet.


Dagens bästa spel

Ajax – Benfica över 10,5 skott på mål.

Odds: 1,80


Bomben

A. Växjö – Frölunda

1, 3 – 2, 4, 5

B. Leksand – Skellefteå

2, 4 – 3, 5

C. Färjestad – Rögle

1, 3, 5 – 0, 2, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här