Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oddset på Liverpool mot Chelsea är högt

Foto: ANDREW COULDRIDGE / REUTERS BILDBYRÅN

Nu är det fritt fram att rycka skorna.

Och spelarna får viktig vagninformation.

Det var inte en dag för sent.                   

Efter flera års väntan meddelas äntligen vilken vagn hästarna ska tävla i. Och det var verkligen på tiden.

Visst. Det är hästarna som springer men att påstå att varken vagn eller balans påverkar hästarnas prestationer är naivt.

Eftersom spelet och sporten lever i symbios gäller det att vara rädd om spelarna och jag välkomnar den efterlängtade informationen.

I samband med startanmälan rapporterar travtränarna vilken vagn hästen ska tävla. Det går att växla ned och gå från jänkarvagn till vanlig sulky. Men det går att inte tävla i jänkarvagn om man anmält att tävla med sulky.

– Det är jätteviktigt att spelarna får den här informationen. En jänkarvagn går stadigare än en vanlig sulky. Hjulen snurrar bättre och man får ett bra bakskjut. Hästarna springer snabbare i en jänkarvagn. Däremot tycker jag att man inte ska ha jänkarvagnar i voltstart, säger travprofilen och travexperten Stefan Hultman.

Hur stor skillnad kan barfota och jänkarvagn göra?

– Om hästen är i form kan skillnaden göra 20 meter, säger Stefan. 

■ ■ ■

I söndags gick det att spela för enbart sju rätt på Grand Slam 75 (och prickar man in alla rätt får man 2,5 gånger insatsen).

Dessutom var det premiär för andelsköp. Faktorer som kommer att höja intresset för GS75.

Jag gillar spelformen och kommer gå ”all in” många söndagar framöver.

■ ■ ■

Flera av vinteridrotterna är på upploppet och snart är allsvenskan och superettan i gång. I SHL går Skellefteå och Linköping som tåget.

Skellefteå tog tionde raka segern i helgen och ligger på silverplats. Ett pressat Frölunda väntar på bortaplan i kväll men 2,25 att det blir seger (förlängning/straffar inräknat) är värt en liten slant.

Broc Little öser in poäng för Linköping och är uppe i imponerande 21 fullträffar.

Än finns chansen att Linköping går till slutspel men efter dubbla nederlag efter straffar är förmodligen avståndet för stort.

Trots det är 2,30 på ettan mot Djurgården klart intressant.

■ ■ ■

Liverpool har förlorat två av de tre senaste matcherna och spelar mot Chelsea i kväll i FA-cupen. I nästa vecka väntar Atlético Madrid på hemmaplan. Efter förlusten i Madrid erbjuder bolagen strax under dubbelt på att Liverpool går vidare.

Det är högt i min bok.

■ ■ ■

Det är jackpot på V75 på lördag. En ensam vinnare tar hem minst 46 miljoner kronor. Färjestad är en spetsbana och eftersom vi är inne i mars är det fritt fram att ta av skorna.

Räkna med att det kommer att lysa rött (balansändring) på många av hästarna.