Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oddset på Forsberg är mycket intressant

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det finns en liten klick av bettare som lever på det.

De analyserar, jämför, letar odds och sitter klistrade vid olika idrottsevents för att hitta lägen att göra bra spel.

Det kan vara väldigt roligt och utmanande men tvärtemot vad många tror är det ett ganska tufft jobb, där man aldrig vet om man vinner pengar nästa månad. 

■■ De allra flesta, även väldigt duktiga spelare, har det som hobby. Man försöker såklart vinna pengar genom att hitta bra spel men vardagen påverkas mindre hur det går månad för månad.

Du får en krydda till en EM-match, kan skratta och glädjas med medgångar och kan spela en tv-peng utan att få ont i magen hur det går. 

■■ Sen finns det en andel som har problem med spelandet på sport. Livet kretsar runt att hitta kicken av att vinna eller förlora och det kan gå så långt att man lånar pengar för att spela, ljuger om sitt spelande och man försakar vänner och familj för att få göra nästa livebet. Känner du att du träffas av något av detta, gå in på stödlinjen.se.

Där finns hjälp du behöver för att komma ur problemen och vända på saker och ting. Det är aldrig för sent att söka hjälp!

Efter en fantastisk krigarinsats av Sverige så fick vi, med mycket tur, med oss en poäng mot Spanien i premiären. Nu har vi Slovakien och Polen kvar och för att vara säkra på avancemang behöver vi vinna en av dessa två. 

■■ Matchodds: Jag hoppas att Janne förstår vilken chans detta är att säkra avancemang. Vinst och vi är vidare, kryss eller förlust så kommer vi troligtvis behöva slå Polen i sista matchen. Slovakiens första match var stökig. Alla marginaler på deras sida mot ett för dagen svagt Polen.

ANNONS: Lämna in expertens spel

Det övertygade inte mig och jag tycker att Sverige har en god chans att vinna. Vi står i runt 1.90 och jag gillar det. 

■■ Över/under: EM fortsätter spelas med mycket öppna svängdörrar. Många otroligt trevliga matcher och jag hoppas vi får se en till. Vi har sett smakprov på Sveriges offensiv i träningsmatcherna och med Alexander Isak i kalasform så tror jag vi kan göra ett par baljor.

ANNONS: Lämna in expertens spel

Defensivt så skapade Spanien chanser för 2,5 xG (förväntade mål baserat på skottlägen) och även om vi höll nollan så kan jag tyvärr se Slovakerna få ett par lägen här också. Över 2,5 står i hela 2,45 och jag kliver in med en liten peng. 

■■ Kortspel: Kortspel är som tidigare nämnt klurigt och det enklaste sättet är egentligen att spela kort på utstick. Alltså, man scannar de olika bolagen och letar efter ställen där en specifik spelare sticker ut i odds.

Fouls går dock hand i hand med kort, och jag tycker vissa bolag gjort bort sig lite med fouls-linan på Sverige inför matchen. Över 10.5 fouls på Sverige, alltså att Sverige gör minst elva regelbrott i matchen, är ett jättefint spel.

■■ Hörnspel: Underspelet satt med marginal senast, trots Spaniens spelövertag, och det har varit lite färre hörnor än normalt detta EM. Här sitter linan på 8,5, vilket är lågt men jag tror ändå att det kan vara ett vettigt spel. Sverige skapar som sagt under fyra hörnor i snitt och Slovakien runt tre.

Testar en mindre peng på u 8,5 till runt jämna pengar. 

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Skottspel: Skottspel är alltid kul att jobba in, och inför Sverige-matchen är känslan att Forsbergs odds blivit lite influerade av dennes svaga prestation mot Spanien där han var mer eller mindre osynlig hela matchen. Mot Slovakien kommer dock matchbilden bli något helt annat, och Forsberg bör komma mer till sin rätt än i förra fighten.

Att Forsberg träffar mål en gång i matchen kan spelas till runt 1.80, vilket känns mycket intressant!

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset