Foto: Adrian Wyld / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Adrian Wyld / AP TT NYHETSBYRÅN

Oddset och Tipset: Rangers får det tufft

Publicerad

SPELSERVICE: ODDSET & TIPSEN

TISDAG 2 MAJ

Eskil Hellberg ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.

ODDSET

För att se alla analyser och Svenska Spel-oddsen – klicka på länken (pdf).

TIPSEN - klicka på länkarna för fullständiga analyser

Europatipset

Strykiptset

Måltipset

BANKEN

193. Värnamo–Trelleborg 1

Odds: 2,00

Jag har stark känsla för IFK Värnamo i dag. Plantskolan har övertygat stort hittills och offensiven håller hög dignitet. Trelleborg kommer från storseger över Örgryte, men spelade stora delar av matchen med en man mer. I dag väntar betydligt tuffare insats.

SKRÄLLEN

Häcken–IFK Göteborg, minst tre mål

Odds: 2,42

Det brukar bli målrika matcher när IFK Göteborg och Häcken drabbar samman. Det finns god offensiv kraft i lagen och eftersom defensiva spelare saknas ökar möjligheterna till att det bli en del fullträffar. Det är ”favorit” att lagen gör mål och jag spelar en slant på minst tre fullträffar.

AVSLAGET

198. New York Rangers

Med lite kvar att spela senast trodde de flesta att Rangers skulle kvittera till 1–1 i matcher. Men Ottawa reste sig på nio och tack vare två mål under de avslutande tre minuterna blev det förlängning. Där var Erik Karlssons lag starkare och nu leder man med 2–0 i matcher. Hur mår Rangers efter förlusten sist? 2,00 duger inte.

TRIPPELN

192. Häcken–IFK Göteborg 1

Odds: 2,20

193. Värnamo–Trelleborg 1

Odds: 2,00

198. NY Rangers–Ottawa 2

Odds: 3,25

Totalt odds: 14,30

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag