Oddset: Bra betalt på en trippel med "snurr"

Publicerad

SPELSERVICE: ODDSET

TISDAG 2 FEBRUARI

Eskil Hellberg ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.

Vilka ger bäst betalt? Jämför oddsen mellan sju spelbolag - klicka på denna länk (pdf-fil).

LHC kopplar grepp

Linköping spelas till tre gånger "fläsket"

Värdefulla poäng står på spel när Luleå och Linköping drabbar samman i kväll. Det lag som vinner kopplar ett litet grepp om tredjeplatsen. Trots att Luleå spelar på hemmaplan och är svårslaget höjer jag ett varningens finger över Linköping. Frågan är om inte LHC för dagen är Sveriges bästa ishockeylag. Över tre gånger "fläsket" på tvåan är i överkant. Nichlas Hardt, Petter Hansson och Broc Little saknas igen men den sistnämnde är snart tillbaka. Nick Sörensen spelar trots smällen senast. Tvåan liras.

 

Målfest i Blekinge?

Ett formstarkt Karlskrona jagar nya seger

Karlskrona har tänt till rejält och stoltserar med tre raka segrar. Trots uppryckningen är nykomlingen jumbo i SHL. Men efter den senaste tidens framgångar har Karlskrona "bara" nio poäng upp till Modo. Nye målvakten Johan "Honken" Holmqvist har varit tongivande och Karlskrona fortsätter att jaga segrar.

Djurgården gjorde en bra insats mot Frölunda och borde tagit poäng. Djurgården har haft svårt mot Karlskrona under säsongen (endast en seger på tre försök). Det borde bli en del fullträffar. Över 5,5 mål?

 

Malmö är spelvärt

Örebro har tappat formen senaste matcherna

Malmö Redhawks har visat storform i de två senaste omgångarna. Inledningsvis var det spel mot ett mål i den senaste hemmamatchen. Och en poäng mot Färjestad borde varit betydligt fler. I helgen fick Malmö oväntat med sig två pinnar från Skellefteå trots frånvaron av nästan två kedjor! Joey Tenutes mål kan visa sig bli värdefullt när serien summeras. Nygamle Mathias Tjärnqvist bidrog starkt till segern och blir en tillgång under spurten. I dag är Redhakws bättre rustat, bland annat är Adam Burish tillgänglig för spel. Ettan spelas.

 

BANKEN

28. Derby-Preston 1

Odds: 1,65

Derbys enda seger efter nyår kom i cupmötet mot Hartlepool. I den senaste ligamatchen fick Derby två straffar emot sig... Trots den dystra trenden tror jag att det tippade topplaget är på rätt väg. Upp till bevis i kväll.

 

SKRÄLLEN

12. Luleå-Linköping 2

Odds: 3,10

Luleå och Linköping har tagit många poäng efter nyår. Luleå har vunnit ett par matcher utan att imponera och det är en styrka att vinna trots att spelet inte fungerar. Väl medveten om Luleås hemmastyrka spelas LHC till 3,10.

 

AVSLAGET

11. Djurgården

Djurgårdens första seger över Karlskrona kom i senaste mötet. Men "solklara" 4-0 inför slutrundan höll på att tappas. Två snabba mål gav Karlskrona energi och nykomlingen kom nästan i fatt. Formen är bättre nu och under dubbelt på Djurgården är klent.

 

BOMBEN 4

A. Arsenal-Southampton

1, 2, 3-1, 2

B. Leicester-Liverpool

1, 2-0, 1

C. Manchester United-Stoke

1, 2, 3-0, 1

D. Sunderland-Manchester City

1-1, 2, 3

432 rader, spelstopp 20.44

 

TRIPPELN

9. Färjestad-Frölunda 1

Odds: 2,35

12. Luleå-Linköping 2

Odds: 3,10

13. Malmö-Örebro 1

Odds: 2,35

Jag spelar en "snurr", det vill säga tre dubblar och en trippel till bra odds.

Totalt odds: 17,11

 

POWERPLAY

1. Färjestad-Frölunda 1 X

2. HV71-Rögle 1 X 2

3. Karlskrona-Djurgården 1 X 2

4. Luleå-Linköping X 2

5. Malmö-Örebro 1

6. Modo-Brynäs 1 X

7. Växjö-Skellefteå 1 X 2

8. AIK-Sundsvall 1

216 rader, spelstopp: 18.59

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag