Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oddset är för bra för att inte spela

Foto: STANLEY GONTHA / PROSHOTS BILDBYRÅN

Otroligt otäcka scener i går på Parken och vi blir återigen påminda att det finns mycket viktigare saker än sport och spel. 

■■ På söndag tittar jag mot ett målspel i Nederländerna mot Ukraina. Över/under-marknaden är väldigt kul att betta på, men det är lätt att dras med och spela för många spel.

Var försiktig med att spela live med lägre återbetalning, spelbolagens algoritmer är svåra att slå där. 

■■ Nederländerna hade några tyngre år men truppen till EM är väldigt spännande. Van Dijk är tyvärr inte med men med Juventus superback De Ligt, Barcas dirigent de Jong och Liverpools tvåvägsmittfältare Wijnaldum så har de en väldigt stark centrallinje.

De möter ett Ukraina som också har ett relativt namnkunnigt lag med framför allt Man Citys Zinchenko och Atalantas Malinovskyi som fanbärare. 

■■ Historiskt sett så är första omgången av gruppspelet målsnål. Därför får vi ett högt odds på överspelet trots att statistiken talar för två målglada lag.

Den teoretiska statistiken av hur mkt målchanser lagen skapar (xG = Expected Goals) är ännu mer tydlig: 

ANNONS: Lämna in expertens spel

Nederländerna 2020/2021 

Målskillnad per match: 1,85-0,92

xG: 2,5 - 0,87

Ukraina 2020/2021 

Målskillnad per match: 1,15-1,77 

xG : 1,79 - 1,64

Bengt Sonnerts spel

■■ Det skapas alltså väldigt mycket chanser när dessa lag spelar. Självklart så kan EM-premiären innebära avvaktande spel och få mål, men oddset på över 2,5 är lite för högt för att jag inte ska spela. 

Spel: Över 2,5 mål till 2,20

ANNONS: Lämna in expertens spel