Oddset: 2,40 på ettan - ett klart frestande pris

Publicerad

SPELSERVICE: ODDSET

TISDAG 23 FEBRUARI

Eskil Hellberg ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.

Vilka ger bäst betalt? Jämför oddsen mellan sju spelbolag - klicka på denna länk (pdf-fil).

Skåningarna tar ny fullpoängare

Malmö Redhawks har hittat toppformen

Turlig tvåpoängare borta mot Luleå. Stark insats och säker seger över Växjö Lakers näst senast. I helgen besegrade Malmö Redhawks Färjestad i Karlstad och trenden är mycket positiv. Malmös spelare offrade sig helhjärtat och segern över FBK stärkte moralen rejält. Skadelistan har minskat med många "gubbar" och är en förklaring till framgångarna. Mattias Persson spelar dock troligen inte mer den här säsongen på grund av en spricka i foten. HV71 måste gå för full pott och 2,40 på ettan är klart frestande pris.

 

Målrikt i Skellefteå

Modo måste satsa offensivt mot topplaget

Skellefteå vann en jämn match över Rögle i Ängelholm. Avståndet ned till tvåan Frölunda är sex poäng och det mesta talar för att Skellefteå tar hem grundserien. Modo ligger sju poäng efter Rögle och har inte råd att tappa många poäng under de sju avslutande omgångarna. Skrällsegern över Luleå var nödvändig och Modo har siktet inställt på ny skalp. Spelar Skellefteå på toppen av sin kapacitet blir det svårt att ta poäng. Modo måste ta chansen och det borde bli en del mål. Över 5,5 mål spelas till minst dubbelt.

 

Plusmål på Arsenal

Stjärnlaget Barcelona står i för lågt odds?

Barcelona har högre segerchans än Arsenal, men ska verkligen det stjärnspäckade storlaget bara stå i odds runt 1,70? Arsenal har många bra kvaliteter och dessutom fördel av hemmaplan. Vidare borde The Gunners kunna hota Barcelona i luftrummet i samband med hörnor och frisparkar. Och jag tror inte att Messi och hans lagkamrater kommer att "tokanfalla" om det är oavgjort med kvarten kvar att spela. Jag har lite svårt för att välja handicap på hemmalaget men fastnade till slut för +1 mål till 1,70.

 

BANKEN

27. Färjestad-Karlskrona 1

Odds: 1,40

Karlskrona är dubbelt så bra som i höstas och poängskörden efter nyår är i underkant. Det är dock inte lätt att spela borta mot Färjestad. FBK har ett par hemmaförluster på raken och vill bryta den negativa trenden.

 

SKRÄLLEN

28. Luleå-Örebro 2

Odds: 3,90

Luleå har endast gjort fyra mål på de tre senaste matcherna och är inte lika formstarkt som före uppehållet. Örebro har heller inte öst in mål och en poäng i dubbelmötet med Frölunda var klent betalt. Står i väl högt odds i dag.

 

AVSLAGET

32. Sandviken

Sandviken vann den första ronden. Erik Pettersson spelade men saknas i kväll (blindtarmsoperation). Christoffer Edlund är på väg tillbaka efter hjärnskakning, men det är osäkert om han spelar i kväll. Hammarby kommer få bra stöd hemma. Dubbelt på Saik duger inte.

 

TRIPPELN

26. Djurgården-Frölunda 1

Frölunda saknar Joel Lundqvist = stort minus.

Odds: 2,45

29. Malmö-HV71 1

Odds: 2,40

31. Edsbyn-Bollnäs 2

Odds: 2,40

Totalt odds: 14,11

 

BOMBEN 1

A. Arsenal-Barcelona

1, 2-0, 1, 2

B. Juventus-Bayern München

1, 2-0, 1, 2

C. Middlesbrough-Cardiff

1, 2, 3-0, 1

216 rader, spelstopp 20.44

 

POWERPLAY

1. Djurgården-Frölunda 1

2. Färjestad-Karlskrona 1

3. Luleå-Örebro 1 X 2

4. Malmö-HV71 1

5. Skellefteå-Modo 1 2

6. Edmonton-Ottawa 1 X 2

7. New Jersey-NY Rangers 1 X 2

8. Toronto-Nashville 1 X 2

81 rader, spelstopp: 18.59

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag