Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oddsen är jämna – titelrutinen vinner

Foto: REUTERS / BILDBYRÅN

Dags för Svarta Listan på spelbolag som håller inne pengar och behandlar kunder dåligt.

Svenska Spel vill tydligen vi tar sommaruppehåll från Stryktipset redan nu?

Nu har Spelinspektionen, civilministern och Konsumentverket tittat på Spelpaus.se, insättningsgränsfunktioner och spelreklam. Dags att ägna lite tid åt majoriteten av konsumenterna? Det vill säga hobby- och underhållningspelarna och användarklimatet för deras del.

Vilka erbjudande ger bolagen till nya- och befintliga kunder?

Hur kan man kombinera erbjudande med de vanliga produkterna bolagen har?

Bör det inte vara klara vinstgränser för spelarna, oavsett nivå man spelar på?

Under vilka omständigheter kan bolagen hålla kundens pengar?

■ ■ ■

Det närmar sig Elitloppsdags och de vanliga sportspelsbolagen passar på att erbjuda odds även på hästar och bonus på insättningar.

Hörde om kund som gjorde insättning på 10 000 kronor för att få bonus och spela på olika travodds till Elitloppshelgen. Visade sig att kunden fick spela 5 kronor på spel som involverade travsport för att ”det var mer en servicesak att ha till kunder när det var den säsongen”.

Självklart vill han inte lägga några spel hos det här bolaget.

Han vill heller inte ha någon bonus. Han ville bara göra ett uttag av sina egna insatta medel så han kunde spela hos annat bolag. Men så enkelt var det inte.

Nu hade han antagit ett erbjudande om bonus och det ska uppfyllas för att kunna göra utbetalning. Genom 5 kronor per spel alltså? Eller ska bolaget tvinga honom spela på sporter han ej vill spela på? Bolaget hänvisade också till lagen om penningtvätt och att kunden inte kan göra uttag på icke omsatta medel.

Var är Sverker Olofsson när man behöver honom.

Ska det verkligen vara så här?!

■ ■ ■

Vi spelare ska inte spela korkade för att inte förstå spelbolagen Men om nu vanliga matbutiker måste redovisa kilopris på ett knippe rädisor eller O’Boy för att konsument ska kunna göra en jämförelse så måste spelbolag kunna redovisa minimibelopp kunder får vinna netto på spelobjekt som är kopplat till en sport, liga eller event?

Då får användare ett tydligt jämförelseverktyg om vad som passar personliga intressen.

Sen har jag full förståelse för om bolagen har individuella nivåer på övre gräns respektive kund får vinna. Det ska inte behöva göras någon rättviseförklaring åt det hållet för bolagen. På så sätt slipper vi också diskussionen om att kunder blir ”limiterade”. Ombeds vi numer göra snabba insättningar med mobilt bank-ID och Swish så får svensklicensierade bolag ta bort sina hitte-på-trösklar om utbetalning till kund.

”1–3 bankdagar” har inte funnits sen brevbäraren fyllde en funktion. Och har man det angenäma problemet att få utbetalt mer än man satt in, sluta gnäll på att bolagen vill ha dokument som visar att pengarna går till rätt person.

Konsumentverket har svarta listor för risiga snickare och resebolag. Dags att uppföra en sån för spelbolag som håller kunders pengar orättmätigt och behandlar småspelare som charterturister...

■ ■ ■

Som fotbollsmässig anglofil känns det bra att City tar ligatiteln och fyra andra PL-lag innehar finalplatserna i de två Europacuperna! Premier League är bästa, bredaste och tuffaste ligan. Kan vara så ett år. Sen vill man ha spridning.

Lördag kl 18.00. FA-cupfinal. Manchester City – Watford. Ett sjätte lag för visa ytterligare bredd?

Knappast.

■ ■ ■

Stryktipsets högsäsong på väg ebba ut. Men Svenska Spel behöver ju inte strypa intresset helt. Kungsängen – Täby och fem svenska söndagsmatcher?! Istället för tv-sända matcher från toppligor. Spelsäkerhet?

Bättre dubblera Superettan-matcher på kupongerna i stället för att ta de två toppmatcherna i Italien på Stryket?

Att kannibalisera på Europatipset och kratta manegen åt travet i kampen om poolspelen inte rätt väg att ta…

BORGS KNOCKOUT-TIPS

Lazio-lir i italienska finalen

Onsdag: Final italienska cupen. Atalanta – Lazio. Atalanta vann borta mot Lazio med 3–1 för bara drygt en veckan sedan. Men det här är skillnad, nu är det titelmatch. Oddsen helt jämna och Atalanta kanske har ett omedvetet fokus på ligan och försöka behålla sin CL-plats med två omgångar kvar. Det är mer titelrutin i Romlaget och jag spelar Lazio draw no bet (insats tillbaka vid oavgjort under ordinarie tid) till 1,98.

Fördel för Aston Villa

Tisdag: West Bromwich – Aston Villa. Returmatch i Play Off, Villa vann första med 2–1 efter vändning sista kvarten. Tungt i WBA och jag spelar Aston Villa draw no bet (nollboll – insatsen tillbaka vid oavgjort) till 1.90.

Falkenberg – en rensare!

Onsdag: Falkenberg – Djurgården. Kanonodds på Falkenberg efter Difs derbychock. Spelar hemmalaget till +0.5 (vinst på seger och oavgjort) till 2,20. En riktig rensare med 1X på onsdagens Europatips.

Ligaavslutning i Holland

Onsdag: Sista ligaomgången i Holland. Emmen - Groningen. Hemmalaget i ingenmansland efter att i helgen säkrat vidare spel i ligan. Groningen spelar för vidare spel om en EL-plats. Här spelas Groningen till 2,03.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!