Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt samarbete ger fler pokerkryssningar

Pokerspel till sjöss är spelvärldens senaste supertrend. Till hösten blir kryssningarna ännu fler.
Nu öppnas Östersjön för fler pokeraktörer. Ett nytt samarbete mellan åländska PAF och svenska Pokerevent ger fler kryssningar än förut - och nya pokerbolag som medarrangörer.
- Hela pokerfamiljen samlas, säger Pokerevents Christer Larsson.
Att spela poker till sjöss har blivit en supertrend inom spelvärlden - inte minst som ett sätt att komma undan det svenska monopolet. Men licensen för många av resorna ägs av Ålands penning och automatförening, PAF. Nu inleder de ett samarbete med det svenska företaget Pokerevent. Vilket enligt Christer Larsson kommer att innebära att fler pokerbolag släpps in på Östersjön. - PAF kommer att vara avsändare, det är fortfarande de som har licensen. Men nu kan utländska spelbolag, som PAF förut sagt nej till, boka in sig genom oss.

Juridiskt korrekt

Pokerevent drivs av de två proffsspelarna Christer Larsson och Niclas Lundqvist. Företaget är numera ett av de mer etablerade i pokerbranchen - med konsultverksamhet, företagsjippon och diverse andra aktiviteter på schemat. - Det här är en helt ny öppning för liveaktiviteter i närområdet. Spelarna får ju tillgång till livespel som är helt juridiskt korrekt, som alternativ till Svenska Spel och till pokerklubbarna, som fortfarande befinner sig i en gråzoon, säger Christer Larsson. Pokerturneringarna på Östersjön kommer att äga rum en gång varannan månad ungefär, och ska enligt Christer Larsson ha "både bredd och spets". - Det kommer att bli både dyrare tävlingar för proffsspelare, men även många med lägre inköp, där vem som vill kan vara med. Ibland kommer vi att vara ute i fler dygn - andra gånger blir det bara en 24-timmarskryssning, säger han. Den första vattenburna turneringen som Pokerevent projekterar äger rum 2 september - och kommer att ha 300 spelare ombord.